avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cu probleme
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cu probleme

Buna ziua,
in urma unui proces am printr-o decizie definitiva si irevocabila am fost obligata la plata unei sulte de 86000 si predarea unor bunuri in valoare de 11000 ron.
a fost incuviintata executarea silita si aici citez din dispoziti :" se incuviinteaza prin toate formele legale.....etc
fostul sot a mers la executor care in urmatoarea ordine cronologica a efectuat urmatoarele :
in data de 21-11-2013 a emis o somatie de plata de 24 de ore in care a trecut cheltuielile de executare etc.
in data de 15-01-2014 a cerut conform articolului 816. cpc a cerut serviciului OCPI inregistrarea sumelor datorate conform executarii silite.
la actele din data de 15 a atasat cererea , chitanta de plata si decizia judecatoriei.
intrebarea mea este : executorul nu trebuia sa ceara in mod concret incuviintarea asupra urmarii imobiliare?
nu trebuia ca dupa somatia de 24h sa imi trimita o alta somatie de 15 zile conform art.820 si abia apoi conform art.821 sa ceara notarea datorieiin cartea funciara??
precizez ca am fost la executor si i-am cerut copii dupa dosar si singurele hartii cunt :
hotararea definitva, incuviintarea la care am facut referire mai sus, o somatie de 24h si cererea prin care a facut notarea datoriei la cartea funciara....alte acte nu are deci ce ziceti am sanse sa la contestatia executarii??
sau ce alte greseli trebuie sa mai caut pentru a putea rasturna executarea imobiliara???
Cel mai recent răspuns: z3usss , utilizator 19:37, 2 Martie 2014
In primul rand sa faceti contestatie la judecatorie,fiecare act de executare trebuie sa fie atacat in termen legal , dar va trebui sa platiti si o taxa de timbru ,iar daca doriti sa obtineti si o suspendare a executarii se plateste o cautiune de 10% di valoarea executarii.
amfacut contestatie dar termnul nu a fost fixat, am fsot scutita de la plata cautiunii, singurul lucru ramas este sa inteleg cum trebuia sa faca executorul corect deoarece aud o mie si una de variante ...culmea una scrie in codul de procedura si alta imi zice un executor ...nu mai inteleg nimic...trebuia sa imi trimita somatia de 15 zile pentru a ma executa imobiliar si pentru a putea nota in cartea funciara datoria?? nu de alta dar am primit doar somatia de 24h si atat nimic mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata inscrisa in cartea funciara georgeta37 georgeta37 Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii asociatie cornelia05 cornelia05 In anul 2013 s-a executat silit un imobil pentru un credit neachitat in franci. In 2012, asociația de proprietari da in judecată proprietarii pt datorii. Se ... (vezi toată discuția)