avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura transcriere certificat nastere redactata in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura transcriere certificat nastere redactata in limba romana in strainatate nu este acceptata in Romania

Buna ziua,
Am trims in Romania documentele pentru transcrierea certificatului de nastere al fetitei nascute in Suedia in registrele de stare civila romane. Am facut si o procura speciala fratelui meu, iar procura este redactata in limba romana si autentificata la un notar public suedez si apostilata cu apostila de la Haga.

Doamna de la starea civila din Romania nu accepta procura deoarece este redactata in limba romana si a spus ca trebuie refacuta in limba suedeza si apoi tradusa si legalizata in limba romana.

Pe site-ul Ambasadei Romane la Stockholm si deasemenea pe site-ul MAE scrie asa: În ţările semnatare ale Convenţiei de la Haga din 1961 privind suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine (între care se numără şi România), procurile sau declaraţiile întocmite de cetăţenii români pot fi autentificate, în limba română, de un notar local, urmând ca apoi să fie legalizate cu Apostila de autorităţile competente ale statului respectiv. Documentele legalizate cu Apostila sunt valabile, în temeiul Convenției, pe teritoriul României, fără îndeplinirea vreunei alte formalităţi. Totuşi, dacă actul a fost redactat într-o limba străina, el va trebui tradus în limba română pentru a putea fi opozabil autorităţilor române.

Va rog un sfat, ce sa fac, cum sa procedez ca sa imi accepte aceasta procura.

Va multumesc



Cel mai recent răspuns: Deziree , utilizator 20:35, 3 Martie 2014
Chiar nu ma poate ajuta nimeni? ce spune legea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)