avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In caz de neplata a unei amenzi de la finante se ...
Discuție deschisă în Executare silită

In caz de neplata a unei amenzi de la finante se executa silit societatea sau administratorul?

In cazul unei amenzi primite de catre societate de la finante/garda/itm, este obligata societatea sa achita suma respectiva sau administratorul societatii? Adica in cazul nedepunerii de catre firma a situatiilor financiare se primeste amenda la primarie pe cnp-ul administratorului, iar in caz de neplata se executa silit (ca persoana fizica). In cazul unui control la firma daca se primeste amenda, tot asa se procedeaza sau se executa silit conturile si bunurile societatii?
Se plateste de societate! Dar, mai nou, exista reglementata procedura de angajare a raspunderii solidare a societatii cu administratorii, directorii, etc asa incat executarea se poate extinde si asupra administratorului (in cazul in care nu se plateste de societate amenda respectiva!).
Puteti va rog sa spuneti despre ce lege este vorba? Eu stiu ca administratorul raspunde in limita capitalului social la un SRL (atata timmp cat nu face evaziune sau ...altele) iar un SRL nu poate fi executat de fisc daca datoria nu e mai mare de 30.000 lei.
Este vorba de Ordinul ANAF 127/2014 privind angajarea raspunderii solidare (MOf 85/2014) si ma refer la raspunderea solidara a administratorului cu debitorul (societatea comerciala) ajuns in insolventa, administrator care se face vinovat, cu rea-credinţă, de neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa, executare silita ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am si eu un srl care functioneaza din 2006 fara probleme acum insa din lipsa de bani nu am reusit sa platesc datoriile catre bugetul de stat de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a administratorului mobilabpd mobilabpd in perioada 2008-2009 o S.C. a acumulat niste datorii. In 2010 a inceput executarea silita a fostului administrator in timpul caruia s-au acumulat ... (vezi toată discuția)
Raspundere solitara la executare silita marin68 marin68 bună ziua , am un SRL (din 95 cu capital social 400 ron ) unic asociat și administrator,din decembrie 2009 nu am depus nici o declarație pentru firma ,și ... (vezi toată discuția)