avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public debutant
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public debutant

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati in clarificarea unei situatii intrucat nu cred ca angajatorii mei o vor face intr -un mod onest. In luna iulie 2007 am fost incadrata ca asistent social cu studii superioare , cu contract de munca pe durata determinata conform art 80 alin 1 din Codul Muncii. Am stat asa pana in luna aprilie 2008. Intrucat persoana aflata in maternitate a revenit , a trebuit sa gasesc o solutie pt a nu ramane pe drumuri. In cadrul aceleiasi institutii exista un post de functionar public cu atributii de asistent social . Am tinut concurs si am fost astfel incadrata atunci ca inspector debutant 1. Practic am reluat perioada de debut in domeniul asistentei sociale inca o data si am pierdut la salariu 400 lei. Avand in vedere litera legii care spune ca trebuie luata in calcul vechimea in specialitatea studiilor , angajatorii mei au procedat corect??? a fost corect sa muncesc ca asistent social debutant si apoi incadrata iar ca debutant dar intr o functie publica? Multumesc mult pt sprijin
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:23, 7 Martie 2014
Institutia scoate la concurs functiile vacante avute si stabileste conditiile specifice de ocupare (studii, cursuri, cunostiinte operare pc, calitatea de membru in colegiul asistentilor sociali), insa conditiile de vechime in specialitatea studiilor sunt stabilite de Legea nr. 188/1999, doar nu suntem la piata, scot un post de debutant, iar daca se prezinta si castiga concursul o persoana cu vechime mai mare, se transforma postul automat si se angajeaza pe functia de inspector I superior!...
Totusi angajatorul avea la dispozitie prevederile Legii nr. 188/1999 si putea sa va tina pe stagiul de debutant doar 3 luni (sau cate zile va mai lipseau exact pana aveati cele 12 luni), iar apoi sa va promoveze pe asistent.
ART. 11 (1) Funcţionarii publici sunt debutanţi sau definitivi.
(2) Pot fi numite funcţionari publici debutanţi persoanele care au promovat concursul pentru ocuparea unei funcţii publice de grad profesional debutant.
(3) Pot fi numiţi funcţionari publici definitivi:
a) funcţionarii publici debutanţi care au efectuat perioada de stagiu prevăzută de lege şi au obţinut rezultat corespunzător la evaluare;
b) persoanele care intră în corpul funcţionarilor publici prin concurs şi care au vechimea în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice de minimum 12 luni, 8 luni şi, respectiv, 6 luni, în funcţie de nivelul studiilor absolvite.
Repet, daca angajatorul avea habar de aceasta prevedere si avea bunavointa pt. a va ajuta, nu toti o fac, unii tin oamenii inca 12 luni pe debutant chiar daca stiu de aceasta posibilitate :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ocup functia de sef serviciu? nusepoate nusepoate Am functia de Contabil- Primaria comuna- Func.Public Consilier Debutant cu studii S ( Trecerea de la contractual studii M pe functie publica S in august 2010 ... (vezi toată discuția)
Debutant prea mult timp ContSters85081 ContSters85081 Buna ziua. M-am angajat din martie 2007, la Directia de Administratie pentru Invatamantul Preuniversitar, ocupand prin concurs postul de arhivar I,studii ... (vezi toată discuția)
Transformare contractual in functionar public deea09 deea09 In 01.04.2007 am fost angajata ca inspector de specialitate debutant -psihopedagog- in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala ( functie personal ... (vezi toată discuția)