avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bani

Daca stiu banca unde sotia mea a depus bani in timpul casniciei pe numele ei , un avocat se poate adresa acelei banci sa scoata extrasul de cont al ei?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreiionel , utilizator 15:19, 2 Iulie 2014
Datele personale, conturile, precum si operatiunile bancare ale unui client al unei banci sunt strict confidentiale si nu vor fi furnizate decat titularului, persoanelor imputernicite, instantei de judecata sau organelor de cercetare penala la solicitarea acestora.
In cadrul unui proces de partaj, solicitati instantei sa ceara oficial aceste date si vor fi furnizate de banca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
Marcel Mihalache, Avocat
daca la data cand a introdus divortul avea o suma de bani se poate cere extrasul de cont la aceea data?

probabil intre timp o fi retras banii , dupa ce a bagat divortul
Nu conteaza ca a retras, eventual, banii. Important este ca acei bani au fost depusi in timpul casatoriei si ca doar unul dintre soti a beneficiat exclusiv de acei bani. Insa, in astfel de cauze, se pot face diverse aparari ptr a se justifica destinatia banilor.
am cerut un extras de cont la o banca unde am dovada ca fratele meu mi-a trimis dupa nunta suma de 1500 euro .. contributie din partea familiei la cheltuielile de nunta. In momentul dinaintea nuntii fosta nevasta sa imprumutat in numele nostru pentru cheltuieli. pot dovedii cu extrasul bancar faptul ca ai mei au contribuit la cheltuieli cu cei 1500 euro?
am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca cei 1500 euro pot intra in masa partajabila. a folosit un termen de imprumut pasiv...este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)
Returnare bani contributie nunta andreiionel andreiionel Dupa nunta fratele meu m-a ajutat cu suma de 1500 euro trimisa pe cardul meu in doua transe la un interval de 3 luni intre ele. La ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia banilor? Buna ziua. Problema mea e (poate) mai dificila si din punctul meu de vedere fara speranta de reusita, dar totusi mi-am luat inima in dinti si am zis macar sa ... (vezi toată discuția)