avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic ilicit de droguri de risc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic ilicit de droguri de risc


Buna seara. Un prieten a fost acuzat de trafic licit de droguri de risc (marijuana) nu are cazier, nu are antecedente penale si a cazut la comun acord cu procurorul pentru recunoasterea faptei. Recunoasterea s-a facut. Judecatorul de la Curtea De Apel l-a pus in libertate fara restrictii, in sentinta scriind:fondurile MJ. Definitiva. Pronunţata în şedinţa publica, azi, 31 ianuarie 2014. Document: Încheiere - masuri preventive faza de UP) 34/2014 31.01.2014. El si-a recunoscut fapta si din cate am inteles in noul cod penal se incadreaza intre 2-7 ani,iar prin recunoastere se scade o treime,care mai exact cat ar fi? Se mai poate da cu executare din acest moment? Sau exista posibilitatea de suspendare/amenda penala? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: oana803 , utilizator 20:34, 4 Martie 2014
Buna seara!
instanta de judecata va aprecia in mod concret in functie de circumstantele reale si personale ale faptuitorului daca scopul pedepsei poate fi atins si printr-o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
E posibil sa fie aplicata pedeapsa cu suspendare.
Depinde si de cantitatea traficata.
Daca a fost pus liber are sanse mult mai mari la suspendare.
cantitatea este de 13 grame

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de recunoastere/sentinta cosmin1111 cosmin1111 Buna seara. Am primit o citatie de la Diicot, cum ca sunt chemat luni la audiere si totodata pentru a mi se incheia cazul. In ianuarie am fost acuzat de trafic ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri nasotescu nasotescu buna ziua alex este numele meu, am si eu o intrebare f serioasa si astept un rasp cat mai curand daca se poate. Aam ajuns la politia dccot pentru ca mi sa ... (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)