avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cumul functii
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cumul functii

Sunt educatoare titulara, gradul I, 24 ani vechime, dubla specializare. Pot ocupa si o catedra in invatamantul primar in aceeasi unitate scolara rin cumul de functii. Daca da in baza carei legi pot cumula cele doua catedre?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 2 Martie 2014
1. Legea 284/2010 - lege cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice
Art. 24. - (1) In cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, in condiţiile prevăzute la alin. (2).
(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai in condiţiile in care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. In astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

2. art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munc
i la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat? Gheorghita123456 Gheorghita123456 [b]Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat in acelasi timp? Institutiile de stat lucreaza cu contract de colaborare? Te poate afecta cumva acest ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ANAMARIA11 ANAMARIA11 ce lege reglementeaza cum se ocupa un post vacant prin cumul de functii, ce salariu se ia in calcul, beneficiaza de concediu de odihna pentru acest post, (vezi toată discuția)
2 cim-uri, acelasi angajator?! stelarman stelarman Buna seara! in prezent, in sectorul bugetar, este permis ca acelasi angajat sa aiba 2 cim-uri la acelasi angajator?! In concret: eu angajat la unei unitati ... (vezi toată discuția)