avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor sau lovire si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor sau lovire si alte violente

fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact?
a fost doar o lovitura si nu necesita ingrijiri mdicale de durata
Cel mai recent răspuns: madalinaflo , utilizator 07:19, 3 Martie 2014
Si nu va pare constructiva?
O decizie a ICCJ si alte precizari care constituie doctrina daca vreti...
Ba chiar va pot spune ca in conditiile in care a fost pusa in primejdie viata victimei s-a schimbat incadrarea juridica de ICCJ in vatamare corporala grava desi anterior incadrarea juridica era pe tentativa de omor.
Insa, practica de baza este pe tentativa de omor daca victima este lovita cu pumnii si picioarele, fara a fi lovita cu obiecte ascutite sau contondente ( bate,etc.).
va multumesc pt raspunsuri...nu eu am fost autoarea ci un bun prieten a fost victima si am tot auzit ca daca nu are zile de spitalizare iar rana nu este atat de grava nu se incadreaza la tentativa de omor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire iulianciolan iulianciolan lovirea cu pumnii si picioarele dupa care cu cutitul in zona toracica, este tentativa de omor? (vezi toată discuția)
Cum ati motiva in favoarea victimei? 1993z 1993z Victima, a intrat pe reteua de socializare facebook, unde a adaugat in lista o fata. Insa pe contul respectivei persoane statea mai mult online prietenul ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare juridica sorana_g sorana_g buna ziua, ce pot sa invoc pentru respingerea cererii de schimbare a incadrarii jur. din vatamare corporala in tentativa de omor ( pe langa modul de savarsire ... (vezi toată discuția)