avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare imobil de la o persoana fizica care la ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare imobil de la o persoana fizica care la randul ei la adjudecat si platit partial la lichidator!

Ca societate comerciala pot achizitiona prin credit un imobil care a fost adjudecat de catre o persona fizica la o licitatie(de la un administrator judiciar/lichidator) la care a platit un avans si ulterior am incheiat un un ante contract de vanzare-cumparare.
Exista o varianta juridica prin care pot finaliza tranzactia de vanzare-cumparare la un notar unde banca ca creditor al societatii mele si implicit cumparator care a platit avans la un bun adjudecat de catre o persoana fizica si platit partial de catre acesta? Banca poate platii diferentade pret direct in contul lichidatorului?
Sau ce varianta exista ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:08, 2 Martie 2014
1.aveti o aprobare in sensul platii in rate a diferentei de pret?
2. nu ati depus diferenta d pret in 39 zile, asa-I? s-a reluat licitatia?
3. cum adica avansul la licitatie este platit de SC si adjudecat de persoana fizica?
4. sunteti vreun fals adjudecatar...si doriti si credit de la banca pentru plata pretului!...eu va doresc succes:magic:
Persoana fizica a platit avansul si are termen de plata integrala a bunului adjudecat 90 zile lucratoare, inca 2 luni. Eu ca si societate am incheiat un ante-contract devanzare-cumparare cu persoana fizica prin care i-am platit un avans si restul sumei doresc sa o creditez de la o banca.
Mergeti la banca si discutati cu datele concrete.
Zilele trecute o persoana juridica vrand sa cumpere un spatiu comercial, a discutat la banca pentru a lua un imprumut. Numai ca vanzatorul avea ceva probleme legate de acea proprietate. Banca a explicat ca nu poate acorda imprumut cu ipoteca pe acea proprietate dar a acceptat alte garantii (un alt imobil) si-a acordat imprumut cumparatorului.
Discutati la banci pentru a gasi variante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare termen expirat DIANA HANDRA CALUGAR DIANA HANDRA CALUGAR exista un act de adjudecare din 24.08.2010, in baza caruia este stabilit avansul dat de catre cumparator la licitatie si un termen de 60 de zile pt achitarea ... (vezi toată discuția)
Insolventa amalkka amalkka Buna ziua, As vrea sa cumpar un imobil al unei firme aflate in insolventa prin intermediul unei firme specializate in insolventa. Suntem 2 posibili ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)