avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Proaspat fermier - cum pot vinde surplusul
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Proaspat fermier - cum pot vinde surplusul

Buna ziua,
V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema tip "drob de sare"
Am cumparat 2000 mp de teren, teren pe care sunt pomi, un solar, el a fost folosit ca gradina de legume/fructe pentru consum propriu, Terenul este intravilan, si odata si-odata o sa ne ridicam si noi o casa acolo.
Pana atunci (si sigur si dupa aceea) as vrea sa ma folosesc de terenul acesta in acelasi scop agricol, sa imi asigur fructele si legumele pentru familia mea, si eventualul surplus sa il vand vecinilor, prietenilor, poate unui vanzator din piata.
Eu am 3 copii mici, ne ajuta parintii mei sa avem grija de ei, iar mie mi se termina concediul de ingrijirea copilului #3 in curand. Din motive personale nu as vrea sa ma mai duc la serviciu, si vreau sa incerc sa ma descurc din acest teren. Sotul meu are un venit mediu, fix suficient pentru nevoile noastre curente, dar copiii vor creste si aportul meu va fi necesar.
Ajung si la intrebarea mea: Cum e mai bine sa imi organizez activitatea, in asa fel incat sa pot valorifica produsele? trebuie sa platesc vreun impozit pentru 20 de gaini si doi porci? Are rost sa deschid o asociatie familia cu sotul si parintii pentru a primi si eu si parintii un salariu sau e suficient sa ma declar PFA?
Imi trebuie certificat de producator? In cazul AF, are vreo relevanta faptul ca nu avem diploma in domeniu?
Imi cer iertare pentru expunerea vasta si va multumesc in avans pentru raspunsuri si sfaturi.
Buna ziua!
este bine sa va concentrati la inceput pe productia pe care o sperati sa o obtineti. Daca aceasta productie va excede neoilor familiei dvs., puteti sa valorificati linistita productia pe care o puteti face pe acesti 2000 mp, fara sa va ginditi de pe acum la taxesi impoizite
Va multumesc mult pentru sfat!
Aveti dreptate, dar va voi da numai 2 exemple: pe teren sunt 4 ciresi si 10 meri. In fiecare an vechii proprietari nu stiau cum sa scape de fructe. (nu vroiau nici sa taie copacii :)). Macar astea daca le vand, imi scot banii de rasaduri. As vrea sa fie totul ok legal din urmatoarele motive:
1. Sa imi platesc CAS, CASS;
2. asa e normal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - fonduri europene pentru legumicultura monimex_f monimex_f Stimate Doamne, simati Domni. Doresc, cu permisiunea Dumneavoastra, sa Va adresez o intrebare, care de fapt, vor fi mai multe: 1. Legumele - fie ele de orice ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa/srlpentru vanzare legume, fructe teisoara teisoara Buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.Pt .un aprozar si o mica distributie cu legume fructe in cartier ce tip de firma ar trebui sa-mi ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie functionare spatiu comercial parter bloc x_vio_fr x_vio_fr Buna ziua , In anul 1997 am infiintat o asociatie familiala intr-un spatiu autorizat , din apartamentul nostru de la parter. Dosarele cu autorizatia de ... (vezi toată discuția)