avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara - angajament de plata neautentificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara - angajament de plata neautentificat de notar

as vrea sa stiu daca e valabil un angajament de plata intre doua pers daca nu este inregistrat la notar .. va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 08:33, 3 Martie 2014
Este valabil, insa in conditiile in care nu se respecta, va trebui sa il actionati in judecata pe imprumutat.
Avantajul actului autetificat la notar este ca poate fi pus in executare in mod direct dupa trecerea termenului de scadenta, fara a mai fi necesara formularea unei cereri de chemare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez in caz ca debitorul intentioneaza sa-mi restituiasca o parte din imprumutul ce i-am dat? iulianour iulianour Daca la baza imprumutului sta angajamentul de plata-act notarial autentificat -al carui termen de plata a scazut de 9 luni ,cum trebuie sa procedez in caz ca ... (vezi toată discuția)
Titlu executor magyari magyari De ceva timp am o dilema :) As vrea sa vad ce parere aveti si voi.... E vorba de un contract comercial. In mod normal, daca unul dintra parti nu isi ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata - emitere bilet la ordin, valabilitate icv88 icv88 am un SRL care are datorii de 11.000 lei fata de alt SRL. eu ca si administrator in 02. 2012 am semnat si inregistrat la creditorul meu un act prin care ... (vezi toată discuția)