avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,
va rog sa ma ajutati intro problema:
sora si cumnatul au locuit in oras in casa tatalui cumnatului meu.
Dupa moartea batranului mostenirea a revenit cumnatului fiind singurul copil.
Cand a iesit sora mea la pensie,au cumparat teren in judetul Buzau si au construit casa.Pentru aceasta proprietate sora mea a vandut o garsoniera in Ploiesti .Sora si cumnatul nu au avut copii.
In 2011sora mea a decedat.La acea data nu am dezbatut succsesiunea dar am facut la notar o acceptare expres a mostenire.Mentionez ca suntem 4 frati ai decedatei.
In 2012si cumnatul a decedat.El are o matusa si 2 veri.
As vrea sa stiu:
-cum se imparte mostenirea
Daca nu stim nici o adresa a rudelor cumnatului si nu vor sa coopereze cu noi iar noi nu avem decat actul de deces al surorii copie si actul de vanzare-cumparare al terenului-copie putem deschidde noi succesiunea la notar sau judecatorie?
Daca putem deschide noi succesiunea cum putem afla adresele rudelor si cum putem sa ii chemam la dezbaterea successiunii.
In asteptarea unui raspuns va multumesc.

Buna seara
Revin la mesajul anterior cu completari :
Sora mea impreuna cu sotul ei au construit o casa la tara, unde s-au si mutat din Bucureti, unde au locuit in casa mostenita de cumnatul meu in urma decesului tatalui acestuia, cumnatul meu fiind singurul copil al decedaatului. Dupa ce s-au mutat la tara in casa nou contruita sora mea a decedat dupa 3 ani iar noi fratii in termen util am procedat la acceptarea expresa a mostenirii dupa ea, la un notar public.
L-am rugat pe cumnat sa faca succesiune si a refuzat. Acum acesta a decedat iar succesiunea trebuie facuta. Noi nu avem documentele (actul de deces al surorii noatre) ca sa deschidem succesiunea.
Ce ne sfatuiti pentru ca nu stim nici adresele nici cum ii cheama pe motenitorii din partea cumnatului nostru.
Va multumim pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
ionita_victorita, utilizator
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 23:09, 3 Martie 2014
incercati sa va adresati primariei pentru Anexa 24, acolo vor fi trecuti toti mostenitorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția mea a decedat, nu avem copii iar sora ei nu are nicio pretenție. cum se dezbate succesiunea? MNSD MNSD Bună ziua.Soția mea a decedat in data de 20.09.2018.Trebuie să fac succesiunea pentru urmatoarele lucruri:apartament cumparat împreună cu credit ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)