avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un minor poate fi proprietarul unui imobil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un minor poate fi proprietarul unui imobil?

Buna seara! Am si eu nevoie de un raspuns sigur.Pot cumpara un imobil al carui proprietar sa fie fiul meu in varsta de 15 ani?Daca da, ce conditii trebuiesc indeplinite? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 4 Martie 2014
Fiind vb de un act de dispozitie, trebuie sa apelati la instanta de tutela pt incuviintare. Veti asista copilul la incheierea actului si cumpararea se face cu procurator de fonduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumparare pe numele unui minor carmenbn carmenbn Buna ziua.As vrea sa stiu daca parintii mei pot face un contract de vanzare -cumparare pt.o casa pe numele copiilor mei,care sunt minori. (vezi toată discuția)
La un act vanzare-cump.imobiliar, poate sa fie cumparator un tanar de 17 ani ? valgovid valgovid Urmeaza sa incheiem un C.V.C. a unui teren itravilan, intrebarea este cea din titlu. Am dori ca fiul nostru, ce are acum varsta de 17 ani sa fie trecut in ... (vezi toată discuția)
Intocmire act vanzare cumparare imobil cumparator minor ginatoader ginatoader o matusa vrea sa faca un act de vanzare cumparare imobil intre ea si fiul meu in varsta de 17 ani si 7 luni se poate si cum ar trebui sa-l faca in asa fel ... (vezi toată discuția)