avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CURTEA DE CONTURI -PRESEDINTE NERVOS
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CURTEA DE CONTURI -PRESEDINTE NERVOS

Am actionat in contencios Camera de Conturi a unui judet pentru refuzul de a efectua o ancheta administrativa si a sesiza parchetul pentru falsificarea unor documente financiar contabile ale unei primarii.
Intampinarea a depus-o insa Curtea de Conturi, extrem de violenta, pentru faptul de a-i fi deranjat, aproape amenintatoare la adresa mea si imperativa pentru instanta. E semnata de presedinte Nicolae Vacaroiu care
pe parcursul a 12 pagini critica actiunea o declara inadmisibila etc. etc spunand la un moment dat ca e vorba de "obligatia de a face" ce nu se judeca in contencios.
In acest caz se poate cere indrumarea actiunii din contencios in civil in cadrul sedintei de judecata. Sau care este calea de urmat daca instanta de judecata e de acord cu obiectiunea Curtii de Conturi.
Cel mai recent răspuns: bukinst , utilizator 17:37, 24 Aprilie 2009
Stimate Domn,
De multe ori se practica si se depune in instanta intampinari mai incisive si o fac si avocatii si juristii si Curtea de Conturi. Nu aceasta este problema, care tine mai mult de alte parghii, intimidare, oratorie, psihologie, etc.
1. Nu inteleg la dvs. de ce, daca aveti indicii de fapta penala, nu va adresati direct PARCHETULUI cu o plangere (daca sunteti prejudiciat) sau un denunt (daca nu aveti personal prejudiciu si acest prejudiciu este localizat la altcineva) pentru ca este gratuit, penalul tine in loc civilul, nu este cu taxa de timbru, este liber, neingradit. Evident, trebuie cand faceti plangerea sa fiti de buna credinta.
2. Daca un litigiu nu este administrativ, ci este civil, "obligatie de a face" nu este nici o nenorocire, instanta isi va declina competenta si va desemna totodata si cine va judeca procesul.
Inocentia.
INOCENTIA a scris:

Stimate Domn,
De multe ori se practica si se depune in instanta intampinari mai incisive si o fac si avocatii si juristii si Curtea de Conturi. Nu aceasta este problema, care tine mai mult de alte parghii, intimidare, oratorie, psihologie, etc.
1. Nu inteleg la dvs. de ce, daca aveti indicii de fapta penala, nu va adresati direct PARCHETULUI cu o plangere (daca sunteti prejudiciat) sau un denunt (daca nu aveti personal prejudiciu si acest prejudiciu este localizat la altcineva) pentru ca este gratuit, penalul tine in loc civilul, nu este cu taxa de timbru, este liber, neingradit. Evident, trebuie cand faceti plangerea sa fiti de buna credinta.
2. Daca un litigiu nu este administrativ, ci este civil, "obligatie de a face" nu este nici o nenorocire, instanta isi va declina competenta si va desemna totodata si cine va judeca procesul.
Inocentia.

De acord cu Dvs. Am facut acest pas de a sesiza organul de cercetare penala. Insa ceea ce m-a deranjat e faptul c[ Curtea de Conturi careia i-am adresat reclamatia spune ca nu are timp acum sa cerceteze cazul desi e vechi de 10 ani si l-am semnalat de mai multe ori si in raspuns m-a amenintat ca e obligatia mea de a face denuntul invocand art, 263 cod penal. Deci eu sesizezorganul administrativ si ma pot trezi cu dosar penal ca nu am sesizat de indata organul de cercetare penala. Dar Curtea de Conturi este exonerata de aceasta obligatie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera de conturi - sesizare si raspuns bukinst bukinst Sesizand Camera de Conturi a judetului Botosani, referitor la o serie de neregularitati financiar-contabile, in activitatea unei Primarii, ce intra sub ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)
Indrumare proces santaj/hartuire/organ al statului dottore dottore Toata stima doresc sa ma indrumati in efectuarea unui proces asupra unui organ de politie.Incep asa: Am o relatie parteneriala cu prietena mea (este majora) ... (vezi toată discuția)