avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Despre avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Despre avocatura

Buna seara! Ma numesc Narcis, am 17 ani, sunt in clasa a 10-a si as avea cateva intrebari, la care sper sa-mi puteti raspunde. Sunt la un profil matematica-informatica, in cadrul unui liceu teoretic. Pana acum cateva luni, eram convins ca vreau sa-mi fac o cariera in domeniul bancar, insa, nu ma mai fascineaza, cum obisnuia sa o faca. Mi-au placut avocatii de cand ma stiu, felul lor de a fi, de a gandi, de a actiona, e pur si simplu uimitor, ma fascineaza. Din pacate nu toti sunt la fel, dar eu sper ca majoritatea incearca sa aspire la aceste calitati. Cum spuneam, imi plac avocatii de cand ma stiu si m-am gandit ca ar fi mai bine, sa urmez o cariera care ma pasioneaza cu adevarat si o sa-mi faca placere pe viitor, sa ma trezesc dimineata si sa plec bine dispus la munca, deoarece e ceea ce mi-am dorit. Am ales profilul matematica-informatica, gandindu-ma ca o sa-mi fie mai usor sa urmez, cam ce facultate as vrea. Am inceput sa ma documentez despre munca avocatilor, a procurorilor, iar acum dorinta de a avea un viitor in acest domeniu este mult mai arzatoare. Incerc sa citesc cat mai mult despre subiectul in cauza, pentru a incepe deja sa ma familiarizez cu unii termeni. Intrebarea mea este: ce carti imi puteti recomanda, din domeniu, care ma pot ajuta la examenul pentru facultatea de drept si nu numai. Ce carti trebuie neaparat citite, invatate, pentru o dasfasurare cat mai usoara pe viitor in domeniu. Va multumesc pentru atentie si pentru timpul acordat sa cititi acest mesaj, stiind ca poate sunt subiecte mult mai importante decat acesta. (imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale)
Sfatul meu ar fi sa continui studiile de informatica ,un domeniu bine platit si in care se fac permanent angajari.Din pacate exista o suprasaturare a pietei juridice din romania iar pana cand vei termina facultatea nr absolventilor de drept va fi si mai mare.Avocatura nu are nici o legatura cu filmele americane,realitatea este cu totul alta.Daca vrei sa-ti formezi o parere mergi la o instanta si asista cateva ore la judecarea atat a unor cauze penale cat si a unor cauze civile. POti sa citesti codurile penal si civil sau codurile de proceduri,poti rasfoi un curs de anul 1 pt a vedea daca te atrag materiile respective,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procuror in romania ? Antonio48 Antonio48 Salut! Ma numesc Antonio si sunt elev in clasa a11-a la un liceu cu profil matematica-informatica. Dupa terminarea liceului ma gandeam sa aplic la UB, sa merg ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa fiu avocat boonik boonik sunt clasa a12`cea la un liceu economic din coanstanta,..si as vrea sa urmez facultatea de drept\"ovidius\" de aici.problema e ca nu stiu prea multe despre ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept: ce fac dupa ce termin studiile? Berthier Berthier Buna ziua! In ultima vreme se pune o presiune pe mine, sa aleg o facultate, dat fiind ca sunt in clasa a 10-a la un liceu teoretic, daca are vreo relevanta, la ... (vezi toată discuția)