avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii PFA taximetrie
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii PFA taximetrie

1. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna un PFA cu activitate de taximetrie, neplatitor de TVA si angajat cu norma intreaga la o societate? Si care sunt termenele pentru depunerea acestora?

2. Este suficient daca se completeaza doar Registrul de incasari si plati?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria-27 , utilizator 12:16, 6 Martie 2014
1. Atata timp caat aveti acel contract de munca valabil in alta parte, nu va trebui sa depuneti D600 si sa platiti contributie la pensie.
In rest depuneti pana pe 31 ianuarie D220, pana pe 25 februarie D392b, pana pe 25 mai D200.
Termenele de plata pentru platile trimestriale in contul impozitului pe venit si contributiei la sanatate este 25 a ultimei luni din fiecare trimestru. Acum primul termen de plata va fi 25 martie 2014. Impozitul pe venit de 16% si contributia la sanatate de 5,5% se calculeaza raportat la venitul estimat din D220. Anul urmator, cand veti depune D200, se va face regularizarea si se va vedea daca ati platit mai mult sau mai putin.
2. Se completeaza registrul jurnal de incasari si plati si separat fise de operatiuni diverse pe tipuri de cheltuieli. T6otalul lunar dinj aceste fise se preia in jurnalul operatiunilor diverse. Cand preluati totalul, aceti in vedere ca la cheltuielile deductibile limitat, sa ajustati acel total cu procentul specific cheltuielii respective din art. 48 cod fiscal. Totalul anual din acest jurnal va ajuta sa completati D200.
Va multumesc pentru raspuns. Nu stiam de fisele de operatiuni diverse pe tipuri de cheltuieli.
Trebuie facute fise separate pentru TVA si separate pentru fara TVA? Si e in regula daca acestea se vor completa incepand cu urmatoarea cheltuiala sau trebuie completate cu cheltuielile de la inceputul lui 2014 (daca exista)? Mentionez ca sotul meu, PFA-ul, nu emite facturi, ci doar bon fiscal.
Toata evidenta contabila si completarea declaratiilor fiscale se face cu valorile cu tot cu tva pentru ca sunteti inregistrat ca neplatitor de tva.
Incepeti cu 1 ianuarie. In registrul jurnal de incasari si plati, si raportul zilnic scos de la casa de marcat fiscalizata e document prin care inregistrati incasarea zilnica de venituri.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Registre necesare pfa sistem real ipproiect ipproiect Buna ziua, am un PFA in sistem real neplatitor de TVA si as dori sa stiu ce registre trebuie completate (pe forum am citit diferite pareri - intrari iesiri, ... (vezi toată discuția)