Dvs ati cumparat o casa, aveti act de proprietate pentru ea. Modul in care a dobandit-o vanzatorul (construire, cumparare, mostenire, etc) nu va priveste pe dvs, in consecinta nu are de ce sa va dea proiectul sau autorizatia.
casa e construita de proprietar. recent am descoperit ca sunt probleme cu acoperisul si as dori sa il modific. punand mai multa greutate pe el exista posibilitatea sa imi cedeze pereti. eu nu am idee care imi sunt stalpi de rezistenta si as dori sa verific daca la primul cutremur casa asta nu se duce la vale. avand proiectul aceste lucruri sunt mult mai simple.
Nu vad de ce se refuza sa mi se dea proiectul.
pe viitor as dori sa imi maresc casa. Cum pot sa stiu ce pereti sa daram si pe care stalpi sa ii consolidezi.
Atata timp cat este un original la primarie de ce nu se da. Logic si de drept proprietar pe casa sunt si cred ca am dreptul de a solicita o copie dupa proiect.
Daca gresesc va rog sa imi spuneti.
In primul rand trebuia, inainte de a cumpara, sa solicitati proprietarului Autorizatia de Construire si Proiectul pe baza caruia s-a construit.Macar puteati confrunta daca proiectul a fost respectat(ceea ce se mai poate vedea) .Nu mai spun ca proprietarul trebuia sa detina obligatoriu "Cartea tehnica a constructiei" care cuprinde acte pentru betoanele turnate(cantitati, calitate), calitatea fierului, procese verbale pentru lucrari ascunse.
Cel mai simplu ar fi sa luati de la vechiul proprietar proiectul(daca il are). De la Primarie puteti obtine doar o copie a DTAC, care nu contine decat planurile de arhitectura si fundatiile. NU contine armari de stalpi, plansee...
Conform legii, Primaria nu este obligata sa va dea o copie a proiectului.
Daca totusi doriti acest lucru, faceti o cerere scrisa, adresata Primarului, in care explicati ca sunteti noul proprietar, nu cineva de pe starada(anexati si copie CVC)
LEGEA Nr. 50 din 29 iulie 1991*+OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991
Art.7
(21) Autorizatia de construire si anexele acesteia au caracter public si se pun la dispozitia publicului spre informare, pe pagina proprie de web a autoritatii administratiei publice locale emitente sau prin afisare la sediul acesteia, dupa caz.
(22) In aplicarea prevederilor alin. (21), autoritatile prevazute la art. 4 au obligatia de a respecta restrictiile impuse de legislatia in vigoare in legatura cu secretul comercial si industrial, proprietatea intelectuala, protejarea interesului public si privat, precum si fara a se aduce atingere garantarii si protejarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice cu privire la dreptul la viata intima, familiala si privata, potrivit legii.
Oricum, ce veti obtine de la primarie nu va ajuta prea mult....acesta este riscul de a cumpara un imobil SH.
Multumesc frumos de informatii! Tot patitul e priceput si prostia doare in cazul meu!
Am sa incerc sa vb cu constructorul sa vad ce pot scoate!
Si casele SH , de la un patit ca mine, nu se merita.
Dupa discutia cu constructorul am aflat ca el a facut un singur proiect pt doua case si apoi a facut dezmembrarea terenului si a locuintelor. Si ca a dat proiectul vecinului meu. Vecinul meu cand e vorba sa se faca cum vrea el atunci e tare ajutator dar cand e vorba sa ii cer ceva ba ca nu e, ba ca l-a dat unui proiectant ca sa copie proiectul sa isi ridice casa in alta parte si ala l-a pierdut. Mie mi se pare trasa de par pt ca dai copii nu original cu vizat prin neschimbare.
L-am rugat pe constructor sa se duca la primarie sa scoata duplicat, conform cu originalul.
Se poate face ceva astfel incat vecinul sa imi dea proiectul, care vad ca e mai pretios decat aurul?
Multumesc frumos de ajutor.