Cand am cumparat casa, fostul proprietar nu mi-a dat proiectul de construire a casei. Nu am stiut in acel moment ca sunt niste acte care trebuie sa le ai.
Astfel incat am fugit la primarie si am solicitat de la ei o copie dupa acest proiect.
Cei de la primarie m-au cam dus cu zaharelul, ba ca nu am spus scopul cererii, ba ca sunt informatii cu caracter privar in acel proiect.
Am incercat sa le explic ca datele cu caracter privat le am si in contractul de vanzare cumparare. Azi cand ma asteptam sa ridic copia mi-au spus ca nu pot sa imi dea asa ceva din cauza ca autorizaria e pe numele altcuiva, chiar daca le-am spus ca eu sunt acuma proprietarul casei.
Alt motiv a fost pt ca ei vor sa impiedice copierea proiectului.
Pe scurt, se poate elibera copie conform cu originalul pe proiectul de casa, casa pe care o detin prin vanzare cumparare, chiar daca autorizatia de construiere e pe vechiul proprietare. Daca da puteti sa ma ghidati catre cadrul legal.
Daca nu se poate elibera aceasta copie, in cazul in care actele aceste sunt pierdute de catre cnstructor sau acesta refuza sa mi le dea, cum pot face rost de ele.
PS: dupa toate drumurile si discutiile de la primarie, tind sa cred ca sunt probleme cu acel proiect.
Constructorul nu are nici o sansa sa copieze proiectul de la primarie, decat daca ar vreo "pila".
Lasati-l pe vecinul, ca nu aveti cum sa-l obligati acum sa va dea proiectul.
Faceti cum v-am sfatuit, faceti o cerere scrisa la primarie. Nu neaparat sa vi se dea o copie a proiectului, dar macar sa-l vedeti conform Legii 544/2001. Notati-va de pe cartus cine a intocmit proiectul(Birou de Arhitectura). Cautati pe net datele de contact ale Biroului sau Arhitectului, la ei se afla originalele acestui proiect. Eventual anuntati-i ca au fost facute mai multe case dupa acelasi proiect, probabil fara incuvintarea proiectantului, ceea ce este ilegal(proprietate intelectuala);)
epopeea continua: primaria nu ii ofera constructorului proiectul pt ca nu este proprietar si mie pt ca nu am drepturi asupra proiectului .... poiectantul nu mai are nici o copie pt ca " sunt prea multe case la fel si " si nu are loc ...
deci mai am: sa ma cert cu vecinul si sa depun cerere la primarie sa citesc proiectul daca copie nu mi se da ...
mai stiti si alte solutii? multumesc frumos