In cazul decesului asociatului unic, mai este posibila reprezentarea societatii in fata autoritatilor de catre reprezentant, imputernicit prin procura notariala ?
In aceasta situatie ,poate contabilul sa transmita ,in continuare , documentele catre fisc ,avand in vedere ca acestea sunt obligatorii si au termene de depunere (ex. declaratiile lunare)?
In plus , pe rol exista si o cerere de rambursare a tva-ului ,inregistrata inainte de decesul asociatului unic ,pe care , cei de la fisc vor sa o rezolve cat mai repede. Cine semneaza procesul verbal ,in acest caz ?
Precizez ca , s-au stabilit drepturile mostenitorilor de catre instanta ,in schimb inca nu s-au facut demersurile la registrul comertului.
Care ar fi procedura de urmat ?
Am fost si eu in situatia aceasta.Eu am transmis declaratiile si nu a fost nicio problema.Pana la urma pe mine m-a imputernicit firma pt.transmitere.Societatea aveau un singur angajat (administratorul soc.)si am fost in postura sa intrerup si contractul de munca.Am facut-o in baza contractului de prestari servicii pe care il aveam incheiat cu soc.