Asociatul unic, care e in acelasi timp si salariat, a decedat, ieri 09.03.2014.
Intrebarile mele:
1. Pot sa transmit incetarea in baza decesului astazi, 10.03.2014, incetare cu 09.03.2014, daca inca nu am intrat in posesia certificatului de deces, dar stiu cu certitudine data decesului?
2. Cine semneaza decizia de incetare a contractului, atata vreme cat salariatul era si asociat unic + administrator in acelasi timp?
3. Nu e perceputa niciun fel de amenda pt transmiterea intarziata a incetarii contractului? Avand in vedere ca se afla ulterior de deces.
Multumesc!
Trebuie sa faceti notificare privind incetarea de drept a CIM nu decizie.
Se trece seria si nr.certificatului de deces.Incetarea se face conform art.56 lit a din Codul muncii.
Se transmite in Revisal.
Eu am semnat la intocmit avand in vedere ca aveam contract de prestari serivicii cu firma si soc.nu mai avea alt angajat.
Eu am citit ca se intocmeste decizie de incetare, in fond e o incetare de drept.
Astept atunci certificatul de deces, in baza caruia sa emit actul de incetare si nu operez inainte, din exces de zel.
Da si noi avem contract de prestari servicii cu firma in cauza, dar stiu ca actele de acest gen se semneaza de reprezentantul legal, niciodata nu am semnat in locul administratorului.
Toate actele se vor semna de mostenitorul legal sau reprezentantii acestora. Chiar daca legislatia prevede termene in care se intocmesc si se transmit documentele, aici ne aflam in situatia unui caz fortuit, care intrerupe termenele.