avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere 2 proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere 2 proprietari

Buna ziua,
In urma cu doi ani, mama mea a decis sa se mute din apartamentul in care locuiam impreuna (proprietatea mea) si unde nu platea nici un leu, in garsoniera ramasa in urma decesului tatalui meu si unde amandoua suntem proprietare. Problema este ca nu a achitat nici un ban la intretinere in tot acest rastimp, iar zilele trecute am primit amandoua cate o scrisoare recomandata, din partea Administratiei blocului, ce continea o invitatie la discutii, pt rezolvarea situatiei.
Va rog sa-mi spuneti ce solutii am, in conditiile in care abia ma descurc cu cheltuielile mele (cresc singura 2 copii, fara niciun fel de ajutor) si nu vad cum as putea sa achit din datoria facuta de mama mea. Pot fi eu obligata sa achit? Mi-e teama sa nu pierdem casa, ar fi stupid si nedrept pentru mine si copiii mei, insa nu vad nici o iesire, rog ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
d12d, utilizator
Cel mai recent răspuns: d12d , utilizator 11:36, 6 Martie 2014
d12d a scris:
Intrebarea mea era daca eu pot fi obligata in vreun fel sa achit niste obligatii ce nu-mi apartin.

Dumneavoastra sunteti proprietar impreuna cu mama la acea garsoniera. Asa ca obligatiile de plata sunt ale ambilor proprietari. Intre dumneavoastra, mama si fiica, va puteti intelege cine plateste mai mult si cine mai putin dar de platit tot trebuie sa platiti.
Daca acea garsoniera nu era locuita de nimeni tot trebuia sa platiti cheltuielile de intretinere la asociatie pentru ca sunt destule cheltuieli care nu depind de numarul de persoane ori de consumul efectiv.
Sau daca inchiriati altcuiva acea garsoniera si chiriasii nu achitau intretinerea, tot proprietarii sunt obligati sa plateasca.
Discutati cu mama, mergeti la asociatie si platiti impreuna cat puteti si cat mai repede pentru a nu va actiona in judecata. Apoi angajati-va in scris, fata de asociatie ca dumneavoastra o sa platiti luna de luna o suma mai mica iar mama tot luna de luna o suma mai mare din debitul existent.
Daca nu puteti plati nici dumneavoastra nici mama, discutati si inchiriati garsoniere, luati chiria pe un an si platiti debitele la asociatie.
Daca nu si nu.., vindeti impreuna cu mama garsoniera, achitati debitele si impartiti banii.
thran a scris:

Daca nu este obligatia dumneavastra si nu va faceti vinovata de datorie nu platiti, asteptati pana va dau ei in judecata si pe langa datorie si penalizari mai adaugati mediator, avocat, si ce cheltuieli vor mai fi pana atunci, iar daca nu achitati ramaneti si fara casa.

@thran: v-as multumi pentru raspuns cu mai mult 'avant', daca n-as sesiza o vaga nuanta de ironie in cuvintele dvs., care nu-si are rostul. Am cerut o parere avizata referitoare la problema mea si, daca tot ati avut amabilitatea sa-mi raspundeti, puteati sa va limitati la informatiile obiective, care mi-ar fi fost de folos. Multumesc. O zi buna.
Adriantot a scris:
Dumneavoastra sunteti proprietar impreuna cu mama la acea garsoniera. Asa ca obligatiile de plata sunt ale ambilor proprietari. Intre dumneavoastra, mama si fiica, va puteti intelege cine plateste mai mult si cine mai putin dar de platit tot trebuie sa platiti.
Daca acea garsoniera nu era locuita de nimeni tot trebuia sa platiti cheltuielile de intretinere la asociatie pentru ca sunt destule cheltuieli care nu depind de numarul de persoane ori de consumul efectiv.

@Adriantot, mi-ati oferit nu numai informatiile pe care le asteptam, ci si modalitati de solutionare a problemei mele, deci pe langa multumirile cuvenite, va rog sa primiti si aprecierea mea :bow:! Numai bine! d12d
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante intretinere, raspunderea coproprietarului lupascudaniela lupascudaniela Buna ziua Impreuna cu tatal meu am in co-proprietate o garsoniera, respectiv 1/2 cota din locuinta. Nu am locuit niciodata acolo, eu avand adresa din buletin ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere danutza_diana danutza_diana am datorii la intretinere si de la 1 martie ne intrerupe furnizarea apei potabile.Administratorul nu vrea sa ne dea la maina hartie decat daca achitam toate ... (vezi toată discuția)
Judecata ptr neplata intretinerii pentru o suma modica rokhsana rokhsana Buna ziua. Am si eu o intrebare la dvs si sper din tot sufletul sa ma ajutati. Anul trecut in luna august bunica mea a fost data in judecata de asociata de ... (vezi toată discuția)