avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara. Am si eu o intrebare. Am 2 credite (Lei si Euro) la banci diferite. Cel in lei a intrat in executare silita, si s-a facut 1/3 poprire pe salar. Din acelasi salar platesc ratele la creditul in euro care nu mai intra ca si rate ci imi fac schimbul valutar la cursul bancii si imi este poprita de catre executor si suma ratei desi sunt cu restanta. Acum urmeaza sa imi intre si creditul in euro in executare silita deoarece in cateva zile sunt 3 luni de restanta desi eu am pus ratele . Este legal sa imi faca poprire pe ratele care oricum sunt restante. Si banca la care depun ratele are dreptul sa accepte sa vireze banii in contul celeilalte banci si ea sa nu isi recupereaza creanta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristina Timaru , Avocat 23:05, 5 Martie 2014
Buna seara,
intr-adevar nu este nici normal si nici legal ca un executor judecatoresc sa dispuna de intreg salariul dvs, el trebuie sa respecte obiectul executarii silite, adica suma de 1/3 din venit.
Parerea mea este ca ar trebui sa va informati mai exact cu privire la sumele poprite, pentru ca poprirea o face banca, iar apoi trimite sumele la executor, nu poate banca sa dispuna peste aceasta valoare (1/3 din venit) fara acordul dvs.
Lunar din salar poprirea este de 700 lei iar la banca depun 180Euro si pana acum a plecat pana la ultimul cent catre contul executat desi am fost la un consultant al banci si la director si I-am explicat situatia au supus ca ei nu pot sa faca nimic deoare s-au blocat toate conturile de catre acel executor. Pot doar sa transfer creditul pe o alta persoana dar cine ar fi fraier sa ia un credit pe o perioada de 20 si ceva de ani si in valuta. M-ar ajuta foarte mult o lege sau ceva cu ce sa conving banca sa retina ratele pentru creditul luat de la ei. Va multumesc.
Poprirea este reglementata de art.780 si urm Cod Procedura civila. Ar trebui sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele, atat in fata executorului judecatoresc cat si in fata bancilor, deoarece va trebui sa analizeze clauzele contractelor de credit incheiate cu bancile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate vs poprire la aceeasi banca alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca am un credit ipotecar cu rate pentru urmatorii 20 ani si aceeasi banca va castiga un proces in urma caruia voi avea o suma de plata (pana in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)
Proprire salar dar si poprire cont in care primesc restul din salariu anca_lov anca_lov Buna ziua, mama mea a contractat un credit la Banca in noiembrie 2005,de 10000 lei la inceputul anului 2010 din cauza unor probleme de sanatate nu a mai facut ... (vezi toată discuția)