avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum pot afla cine are drepturile de autor pentru o ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum pot afla cine are drepturile de autor pentru o carte publicata in anul 1945 de o editura care nu mai exista in prezent

Cartea despre care amintesc a aparut in editura FANTASIO Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: danutza2566 , utilizator 10:13, 10 Martie 2014
Cred ca demersul ar trebui inceput de la autorul cartii - cand a decedat si daca exista sau nu mostenitori. In functie de raspunsul la aceste intrebari, situatia poate fi foarte diferita din punct de vedere legal.
Autorul Louis Golding a decedat in anul 1958. Pana si traducatorul cartii a decedat in anul 2012. Cum pot afla cine mosteneste drepturile de autor? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere carte autor strãin ContSters53977 ContSters53977 Zilele trecute am fost contactata de un autor strain, de [b]aceeasi specialitate cu mine[/b] si m-a intrebat daca sunt interesata in vreun fel sa traduc cartea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)