avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont bancar la asociatiile de proprietari si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont bancar la asociatiile de proprietari si comisioane la incasare

As dori sa stiu ce banci folositi pentru conturile asociatiilor dv.
Daca pana acum ma laudam cu banca mea Raiff acum au introdus un nou comision la incasare la ghiseu numit "comision suplimentar".
La noi nu exista incasari ci doar plata la ghiseul la banca sau transfer bancar.
Acestea erau comisioanele pana acum
[ link extern ] ...

Se pare ca singura solutie ar fi sa fac fiecarui proprietar delegatie sau sa schimb banca.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
w_v_w_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:17, 22 Martie 2023
Pe scurt ca sa fac un rezumat celor scrise mai sus in continuare cel mai bine ramane la Raiff
unde dau doar 10 lei pe luna pentru cele 3 conturi si 50 lei pe an pentru cont de card.
In rest nu se iau comisioane la incasare indiferent ca mergi la ghiseu sau transferi din orice banca.
Cind transfer bani (platesc facturi) la conturi la alte banci dau 3 lei sau 5 lei in functie de transa.

Ca sa evit comisioanele de incasare de la ghiseu care se luau la unele agentii am facut delegatii tuturor celor care merg sa depuna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
w_v_w_v, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
w_v_w_v a scris:
Am verificat ieri toate ofertele bancilor si la toate dadeam minim 7.5 lei (casa de economii si consemnatiuni )

La CEC am redeschis eu contul blocat al asociatiei. Mi-au dat o foaie cu un pachet special de Asociatii. Tot balamucul cu hartiile a duart vreo 2 luni. Am facut 1 cont + internet online.

Surpriza a fost cand pe langa cei 7,5lei/luna de cont au inceput sa vina si 10lei/luna internet banking..si comisioanele la incasare interbancare ( 4 lei..7 lei etc). Asta desi pe foaia semnata de 3 toante din banca scria franco la toate. Mi-au spus ca mi-au dat un formular vechi si ca isi cer scuze. Asa ca eu am acum pachet franco..dar mi se trag comisioane ilegale, si am pierdut 5-6 drumuri la banca si vreo 2luni. Internet bankingul e rudmentar, cum avea BCR acum 10 ani. CEC = prostie si incompetenta, lucru de stat coafat si modernizat cu forta...vopsit gardu si leopardu'.

BCR are oferta 20lei pentru asociatii..cont+online+card. Insa au si ei comisioanele la incasari, care mi se par o porcarie, pentru ca nu se fac afaceri, si pe platitor il comisioneaza deja banca lui, nu trebuie sa-l mai comisioneze si banca incasatoare (e dubla comisionare). Sa zicem ca ai 40ap in scara, si ar plati toti prin banca, 4x40, 160lei/luna, aproape cat te costa adminitrarea la o scara.
Ca sa platesti o factura, sa vedem ce iti face banca:
-proprietarul e comisionat de banca lui cand plateste intretinerea.
-banca asociatiei mai comisioneaza inca o data pe proprietarul ce face plata;
-banca asociatiei comisioneaza/nu plata catre furnizorul de utilitati. CEC nu are printre furnizorii de utilitati RADET-ul; deci ai 3 comisioane ca sa platesti o factura.

Si de BCR sunt scarbit; mai acum 1 an au schimbat pachetele de cont si m-au reincadrat cu de la sine putere la niste pachete mai scumpe. Cand i-am sunat, mi-au spus ca mi-au pus notita cand m-am logat la banking si ca am citit..si daca am citit inseamna ca am fost de acord. O rusine, pentru ca ei baga din cand in cand niste mesaje in interfata online insa de multe ori nu pierd timpul cu ele. Ce e nesimtit e ca platesc pentru un pachet in care mi se spune ca am card de nu stiu care (contact-less), si asigurare medicala si alte bazaconii pe care nu le am. Cand i-am intrebat..au zis ca da..da..ca trebuie sa ma duc la ei sa imi schimbe cardul. Deci imi trag banii din cont pentru ceva de care nu beneficiez. Asta se cheama HOTIE.

Unicredit am inteles ca are zero peste tot..un fel de promotie..si scrie mic in josul pagnii ca isi rezerva dreptul de a modifica oricand comisioanele, cea ce inseamna ca oricand e posibil sa te trezesti cu comisioanele oricat de mari.

Pe mine m-ar interesa sa am 0 comisioane la incasari interbancare, si un 15-25lei/luna abonament in care sa am si online banking si card.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2017
mdDentist, utilizator
Va rugam daca puteti sa updatati ofertele domnisoara ar fi nemaipomenit ca acum daca tot a devenit obligatoriu poate aflam unele oferte noi si poate nu se mai discuta atat cine pklateste conisionul de incasare .
Ultima modificare: Luni, 5 August 2019
ricadinas, utilizator
Ce oferte mai aveti la conturile bancare ale asociatiei de proprietari?
Mai exact ma intereseaza sa nu am comision deloc la incasare din tranzactii online.
Am reusit conform recomandarilor de pe aici sa scap de unele comisione de incasare la ghiseu si online dar doar a celor aflati pe lista de delegatii. Si am facut delegatii tuturor locatarilor ca si altii dar cine roaga un prieten sa achite are comision intrucat nu este pe lista de delegati daca nu imi spune.Eu pot sa il trec.
Deasemenea conform negocierilor am reusit sa am cate 3 transferuri (incasari online de la fiecare locatar)

Ma intereseaza o oferta a unei banci care nu are comision la incasare online sau la ghiseu dar evident trebuie sa am si acea banca in apropiere.
Am un locatar inacapatanat care dupe ce am inchis unul din conturi unde el platea fara comision ca a aparut legea 196/2018 cu un singur cont bancar tot incerca sa imi arate ca asociatia ar trebui sa platesca comisionul pe care il ia la fiecare transfer online desi judecatoria a stabilit clar ca comisionul revine fiecarei persoane intrucat asociatia nu este o firma ci este formata din persoane si nu ar trebui sa plateasca un alt locatar comisionul generat de actiunile altui locatar.
Domnul e mai reclamangiu de fel si suntem la al 3-lea proces si a solicitat mutarea in alta zona.
Ca primul proces cu apel a servit pentru cel de-al 2-lea care s-a incheiat imediat ca a fost invocat primul.

Transfera cate 1 ban si face 50 sau 100 de transferuri pe zi. Evident la sfarsit ajunge sa iasa pe minus intrucat comisioanele propriilor tranzactii i le scad tot lui.

Ma gandeam sa scap de drumuri daca gasesc o banca far acomision de incasare la ghiseu si online.

Astept sugestii.
PS: Era mai bine cu mai multe conturi ca ii impacam pe toti.
Am vazut ca multi au ramas in continuare cu mai multe conturi si totul e bine.
Au avut procese de neplata si nu s-a legat nimeni de asta.

Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2023
Nivea, utilizator
la BT exista optiunea ca sa se ia comisionul din contul asociatiei. Eu asa am optat. Nu mi se pare normal ca cei care platesc online sa plateasca si comisionul si casiera care vine la 2 saptamani.

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli comune intr-o asociatie de proprietari pvstefanes pvstefanes Sunt propietarul unui ap. intr-un bloc cu 20 ap. Am ales pentru plata cheltuielilor modalitatea de transfer bancar online. La transferul sumei in contul ... (vezi toată discuția)
Comision tranzactie cu cardul pasata de la comerciant la platitor Asthazar Asthazar Buna ziua. Fiecare tranzactie bancara este comisionata, iar acest comision il suporta comerciantul, din cate stiu eu, Comerciantul cu care am eu de-a ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)