avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani rezultati in urma mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani rezultati in urma mostenirii

Buna ziua!

Va deranjez cu o mica problema.

Sunt casatorit si am mostenit de la parinti un apartament care,conform Codului familiei,ar trebui considerat bun propriu si nu bun comun,deci nu ar trebui sa intre in partaj in eventualitatea unui divort.

In situatia in care as intentiona sa vand apartamentul, s-ar putea mentiona o clauza in contractul de vanzare de genul "Banii rezultati in urma vanzarii apartamentului intra in contul XXX ca bun propriu" ,astfel incat banii rezultati sa nu fie considerati bun comun?

Sau exista o alta varianta standard pentru situatia prezentata?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 13:37, 7 Martie 2014
Se discuta ceva asemanator aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri irina_irina irina_irina Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in cateva probleme. Parintii mei doresc sa ne faca acte de proprietate pe niste terenuri si case mie si surorii ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ianniglx ianniglx buna ziua as avea si eu 2 intrebari: inainte de casatorie am achizitionat un apartament platit pe loc cu banii mei . in actele de la notariat am specificat ca ... (vezi toată discuția)
Divort capablanca capablanca Va salut -- as dori sa mi expun si eu problema , poate ma puteti lamuri : detin un apartament proprietate personala luat de mine inainte de casatorie - deci ... (vezi toată discuția)