avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Datorii la fisc contract drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Datorii la fisc contract drepturi de autor

Buna ziua,

As dori sa intreb daca stie cineva sa existe in Bucuresti firme care pot fi angajate sa rezolve la Administratiile Financiare diverse probleme legate de datoriile persoanelor fizice. Intreb fiindca eu, pe langa faptul ca nu ma pricep la aceste lucruri, deja incep sa imi pierd rabdarea cu functionarii de la Administratia Financiara. Prefer sa platesc pe cineva sa se ocupe de aceste probleme.
Pe scurt, am primit o decizie de la Adm. fin. a sectorului 5 privind niste datorii la asigurarile sociale de sanatate pentru contractul de drepturi de autor al soțului meu. Ideea este ca eu am platit anul trecut toate datoriile la sanatate dupa luni de tergiversari, am si documente justificative, insa in decizia respectiva apar ca nefiind achitate datorii tocmai din perioada in care eu am achitat (daca nu ar fi la zi datoriile la sanatate, sotul meu nu ar fi asigurat in sistemul medical, or el apare asigurat). Banii i-am platit chiar la sediul Adm. Financiare. Nu inteleg, chiar nu se ocupă nimeni să coreleze datele acolo?
Va multumesc mult
Monica F.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:59, 7 Martie 2014
Fiind vorba de datorii fiscale pentru contribuabil, mergeti dvs. sau sotul care este titularul drepturilor de autor, la fisc, cu chitantele care atesta plata datoriilor respective pentru lamuriri legate de instiintarea/ somatia de plata.
Pentru datorii la fisc se platesc dobanzi si penalitati de intarziere, care cresc zilnic, incepand cu data trimiterii somatiei de plata.
Daca nu lamuriti problema cu fiscul si nu stingeti datoria de plata, riscati blocarea conturilor si executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii asigurari sociale de sanatate la fisc MonicaForneo MonicaForneo Buna ziua, As dori sa intreb daca stie cineva sa existe in Bucuresti firme care pot fi angajate sa rezolve la Administratiile Financiare diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Probleme la fisc pentru contract de drepturi de autor MonicaForneo MonicaForneo Buna ziua, As dori sa intreb daca stie cineva sa existe in Bucuresti firme care pot fi angajate sa rezolve la Administratiile Financiare diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Declaratie fnuass drepturi de autor MonicaForneo MonicaForneo Buna ziua, V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta sa ma lamuresc intr-o problema legata de contributia la asigurarile de sanatate pentru un contract de ... (vezi toată discuția)