avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare extracomunitari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare extracomunitari

Buna ziua!

Societatea la care lucrez are un contract pentru lucrari in Italia. Italienii deja lucreaza cu unumite persoane fizice care au drept de munca si de sedere in Italia, majoritatea fiind extracomunitari: moldoveni, ucrainieni, marocani dar si comunitari: romani si polonezi pentru posturi de manipulant marfa, sofer cat. B, cat. CE, personal pentru impachetat, despachetat marfa.

O conditie pentru a primi aceasta lucrare a fost sa angajam aceste persoane temporar pe firma noastra cu explicatia ca deja stiu despre ce este vorba in lucrare si se optimizeaza astfel timpul de lucru si isi pastreaza si colaboratorii deja existenti.

Inteleg ca pentru romani si polonezi nu ar fi probleme pentru ca suntem cetateni comunitari. Pentru ceilalti insa, cum fac?#-o

Va multumesc si apreciez timpul acordat!
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
Luminitza_05, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 9 Martie 2014
In acest caz, va trebui sa obtineti autorizatie de munca.
mai trebuie adresa (locuinta) sa dovediti ca aveti unde sa-i cazati pe perioada contractului , asigurare medicala....etc...etc... acestea cad in sarcina dumneavoastra .
De unde ati dedus dvs ca sunt in sarcina angajatorului?
din experienta fostului meu sef . a angajat 2 ucrainieni in cadrul societatii noastre si cam acestea au fost regulile care au putut sa duca la semnarea contractului de munca .
Daca nu exista un text legal care sa prevada o astfel de obligatie a unui angajator, atunci nu are relevanta cum a procedat acel angajtor.

La semnarea c.i.m., partile pot negocia orice fara a intra in contradictie cu legea.

Alte discuții în legătură

Angajarea cetatenilor extracomunitari care detin permise de munca in alte tari eu Alexandru Cutean Alexandru Cutean As dori sa intreb: Daca permisul de munca eliberat de autoritatiile italiene pt. un cetatean extracomunitar din Bosnia Herzegovina i acorda dreptul acestuia ... (vezi toată discuția)
2 cim 8h/zi regim telemunca, ambele ofera bonuri de masa. la ce risc ma expun? la ambele am semnat declaratie pe proprie raspundere ca nu lucrez in alta parte vecingater vecingater Buna ziua, in prezent lucrez in regim telemunca (8h/zi) . Am primit o oferta de la alta firma, tot pentru lucrul in regim telemunca(tot 8h/zi). Fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Restructurare firma, schimbare fortata a postului in cadrul firmei guardianx guardianx Buna ziua, firma de distributie la care sunt angajat renunta la o parte din angajati, urmand sa lucreze pe baza de sezonierat. Momentan renunta la angajatii ... (vezi toată discuția)