avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20?

buna ziua,
inainte sa se modifice codul muncii, pentru orice modificare a CIM faceam o informare angajatului cu 15 zile inainte de modificare.
acum se face cu 20 zile inainte sau cum?
nu prea inteleg ce vrea sa spuna art.17.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 15 Aprilie 2011
in termen de 20 de zile de la data aparitiei modificarii.
eu consider ca angajatul ar trebui informat in termen de 20 zile de la modificare si nu inainte.
eu consider ca angajatul ar trebui informat in termen de 20 zile de la modificare si nu inainte

Modificarea unei clauze se face de comun acord cu exceptia situatiuilor rezultate
expres din lege. Asta impune informarea si acordul salariatului urmand ca de la aceasta data sa se incheie in 20 de zile un act aditional cu privire la modificare.

Art. 17. - (1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.

(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Informarea se face anterior modificarii unei clauze, iar actul aditional se incheie in termen de 20 de zile lucratoare de la data la care partile au fost de acord cu modificarea (alta decat cea prevazuta expres de lege)
Dupa intrarea in vigoarea a noilor modificari , Codul Muncii nu mai prevede niciun termen in care se face informarea salariatului ... este prevazut doar termenul in care actul aditional de modificare a c.i.m. se poate incheia .. acesta fiind 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.
Alin.1 al art.17 nu se modifica prin legea 40/2011. Sau gresesc?
pneagu a scris:

Alin.1 al art.17 nu se modifica prin legea 40/2011. Sau gresesc?


Art.17 alin.1 din Codul Muncii nu sufera modificari ....

Alte discuții în legătură

Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)
Ce modificari trebuie sa fac in actele aditionale la contractele de munca vechi, incepand cu 1 mai 2011? Ada30teo Ada30teo Ce modificari trebuie sa fac in actele aditionale la contractele de munca vechi, incepand cu 1 mai 2011? Multumesc (vezi toată discuția)
Plata salariu alexSm1 alexSm1 Buna seara, In contractul individual de munca este precizat faptul ca salariu se vireaza in cont pe data de 10 a fiecarei luni. As dori sa va intreb daca se ... (vezi toată discuția)