Buna seara, ma lamuriti si pe mine in baza carei legii se solicita la dezbaterea succesiunii arborele genealogic dupa defunct? Am deschis actiune de dezbatere a succesiunii si azi mi-a venit de la judecatorie o adresa prin care mi se cere printre altele sa depun si arborele genealogic dupa defunct.Ati intalnit in practica asa ceva? :(
De fapt, prin solicitarea acelui arbore, instanta ...v-a intins o mână ...poate vă prindeţi.
Ea nu poate să dea consultaţii juridice ... cu subiect şi predicat. (asta-i treaba avocatului). Dar mai sugereaza câte una, alta, din când în când ...pentru cine e ..."pe fază".
E treaba omului sa NU ocolească biroul avocatului ... (şi, de preferat, înainte de-a arunca pe fereastra cu banii de taxe de timbru, fiindcă o consultaţie este incomparabil mai ieftină)
Verificaţi dacă s-a dezbătut succesiunea după bunica (dacă s-a eliberat certificat de moştenitor). Altminteri trebuie să dezbateţi succesiunea începând cu bunica (fiindca ea este titulara dreptului de proprietate - titlul de proprietate ziceţi că ar fi e pe numele ei...si atât).
ªi, dacă bunica nu l-a avut doar pe tatăl dvs. (nu-i singurul ei fiu)...lucrurile se complică.
Dacă dvs. nu ştiţi despre existenţa sau nu a unui certificat de mostenitor după bunica, eu de unde să ştiu? :) Iar instanţa ...nici atât.
Aceste verificări ar fi trebuit făcute înainte de a da buzna prin instanţa.
Daca pamantul si imobilul in acte este al tatalui, succesiunea dupa bunica a fost dezbatuta. La notar nu v-ati putut intelege? Referitor la arborele genealogic nu stiu ce sa spun ati mentionat pe cererea de chemare in judecata toti mostenitorii? Faceti un drum pama la judecatorie si intrebati la registratura la ce se refera!
Succesiune
platinium
Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire.
In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot
pbmice
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Situatia de fapt:
Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)