avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Refuz semnare contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Refuz semnare contract

Ofertantul declarat castigator nu prelungeste valabilitatea ofertei si a garantiei de participare si nu se prezinta la semnarea contractului
La data comunicarii rezultatului procedurii, oferta era in perioada de valabilitate.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:01, 8 Septembrie 2015
De fapt sunt doua aspecte distincte.
Dvs. aveati conform art.6, alin.2 din HG925, obligativitatea de a face toate demersurile necesare pentru ca ofertantul sa isi prelungeasca valabilitatea. Din cate stiu de la CNSC daca refuza prelungirea, nu se poate face altceva decat sa declarati ca oferta este inacceptabila conform art,36, alin.1, si sa anulati licitatia.
In contextul in care a expirat valabilitatea, nu mai puteti invoca art.87, alin.1, lit.c din HG 925 si retine garantia.
In opinia mea, singura solutie este sa anulati procedura pe art.209, alin.1, din OUG 34 -este imposibila incheierea contractului.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare documente clarificatoare amalia.p amalia.p Buna ziua Am participat de curand la o licitatie pentru lucrari. AC ne-a solicitat acum prezentarea unor documente lipsa, respectiv cazierul judiciar al ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Clarificare la pret neobisnuit de scazut - cerere de oferta jigan56 jigan56 Buna ziua, La evaluarea ofertei financiare a singurului ofertan admis in cadrul unei cereri de oferte, pentru atribuirea unui contract de furnizare produse, ... (vezi toată discuția)