avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale IMM - se poate fara angajati?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

IMM - se poate fara angajati?

Anul trecut am citit ca o conditie la IMM este sa aiba macar un angajat. Am deschis acum un IMM, si am citit pe un alt forum ca anul asta nu mai exista conditia asta.

As dori sa-mi confirme cineva lucrul asta. Deci poate functiona IMMul meu fara angajati?
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
raduma, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 10 Martie 2014
SIGUR:nu trebuie sa aveti nici un angajat la IMM incepande de anul trecut
Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro si/ sau detin active totale de pana la 43 de milioane de euro"
(extras din Art. 2 al anexei din Recomandarea 361/2003/CE) - recomandare transpusă în legislaţia naţională în OG nr.27/2006

Codul fiscal prevede:
ART. 112^1 Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);
a^1) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;
b) *** Abrogat;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro;
d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.
e) nu se află în dizolvare cu lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imm? madu-deny madu-deny Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate ca sa fie incadrat in categoria IMM-urilor? Care sunt pasii? (vezi toată discuția)
Impozit micro/profit gabitza1980 gabitza1980 Buna ziua.Am urmatoarele intrebari: -o societate platitoare de impozit profit (la infiinate a fost micro) a realizat in 2012 venituri zero.Incepand cu ... (vezi toată discuția)
Incadrare la micro in 2014 stematud stematud Buna ziua, Am citit aproape toate subiectele de pe forum legate de acest subiect, dar tot nu am reusit sa imi clarific cum sa fac corect incadrarea la micro ... (vezi toată discuția)