avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare acte de procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare acte de procedura

Buna ziua!

Am o problema legata de o comunicare din partea judecatoriei Braila.

Mama mea a fost inselata prin metoda accidentul, suma nu este mare, circa 1000lei. S-a constituit parte civila, a castigat in prima instanta, s-a facut apel de catre inculpati si o parte civila. N-a mai fost citata. Nu a fost la nicio sedinta, nici la fazele privitoare la arestul preventiv, nici in prima instanta, nici la apel.
Astazi, desi au fost in permanenta acasa 2 adulti, am gasit in cutia postala cand m-am intors de la serviciu urmatoarea:

INSTIINTARE
in atentia XXX (mama)
avand ultim domiciliu in....

In conformitate cu art. 260 din Legea 135/2010 privind Codul de procedura penala va instiintam ca la data de 10.03.2014, ora 11.30, am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a plicului cu acte de procedura aferente dosarului..., aflat pe rolul instantei Judecatoria Braila, Sectia penala cu sediul in Calea Calarasilor nr. 47 Braila.
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa o zi de la afisarea prezentei, dar nu mai mult de 7 zile, pentru inmanarea actelor de procedura la sediul instantei Judecatoria Braila, Sectia penala, camera [lipsa], in zilele lucratoare, intre orele [lipsa]. De asemenea, mentionam ca, in cazul in care, fara motive temeinice, nu va prezentati pentru comunicarea actelor in termenul de 7 zile, actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.
agent insarcinat cu inmanarea, YYY (factor postal).
Postarita nu s-a deranjat sa urce 4 etaje sa verifice daca este cineva acasa, si nici nu si-a indeplinit obligatia sa afiseze pe usa, ci a lasat instiintarea la cutie. La ora 19.00 am sunat la O.P. dar plicul deja plecase de la ei.

Ce mai putem face acum? Exista cumva o alta posibilitate de a afla ce contine comunicarea in afara de a ne deplasa la Braila. Mentionez ca mama are 76 de ani si nu este intr-o forma fizica buna, nu ar suporta acest drum. Pe de alta parte ne-am cam luat gandul de la suma pierduta si nu am vrea sa angajam cheltuieli suplimentare pe care in mod sigur nu am avea cum sa le recuperam.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
DinuX, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:33, 11 Martie 2014
Mama nu este obligata sa se mai prezinte, este un act procedural obligatoriu pentru instanta . Daca a castigat procesul si are de unde recupera suma , o poate face dupa ramanerea definitiva a sentintei. Comunicarea pe care ati primit-o este pentru instiintare generala despre dosar , puteti urmari pe portalul instantei solutia ce se va da in recurs sau termenul in sedinta publica.
Multumesc!
Acum am vazut pe portal ca s-a admis apelul din partea tuturor partilor (inculpati, procuratura, o parte civila din 3 - mama n-a facut apel), s-a anulat hotararea initiala si s-a trimis spre rejudecare la prima instanta cu termen acum in martie. Dupa ce iese hotararea mai exista cai de atac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! acum cateva zile am gasit in cutia postala o instintare. ... marius15g marius15g Buna seara! Acum cateva zile am gasit in cutia postala o instintare. Observând ca la data de 29.12.2020 trebuia sa ma prezint sa înmân nu stiu ce plic cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la urmarirea penala paulalex paulalex Buna ziua! Am facut o \'boacana\' in vara lui 2017 cand am fost prins cu 2 tigari rulate ce contineau canabis. Dupa muuult timp am fost instiintat de dosarul ... (vezi toată discuția)
Art 260 din legea 135- 2010 Ryan123 Ryan123 In conformitate cu art 260 din legea 135 - 2010 privind codul de procedura penala am procedat la afisarea prezentei , nefiind indeplinite conditiile de ... (vezi toată discuția)