avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deplasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deplasare

In aceasta perioda, desfasor activitati la o distanta de 600 km de localitatea unde se afla sediul social al firmei.
Doresc sa stiu daca pe timpul deplasarii, angajatii beneficiaza de diurna, sunt pontati pe durata deplasarii sau se aplica ambele situatii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:25, 11 Martie 2014
Conform art.44 alin.2 C.mun., salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Pe durata delegării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
mosmanul a scris:

Doresc sa stiu daca pe timpul deplasarii, angajatii beneficiaza de diurna, sunt pontati pe durata deplasarii sau se aplica ambele situatii?
Multumesc!


In perioada delegarii beneficiati de drepturile enuntate mai sus, si veti fi incontinuare angajatul societatii. Pontajul il va intocmi societatea la care sunteti angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna in deplasare? IonescuA IonescuA Buna ziua, In cazul unei deplasari in interes de serviciu in afara localitatii, se plateste diurna daca timpul depaseste/nu depaseste intervalul de 8 ore ... (vezi toată discuția)
Diurna acordata pentru weekend Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca angajatul pleaca de joi pana marti in delgeatie sambata si duminica nu lucreaza dar este in delegatie pot sa ii dau diurna ... (vezi toată discuția)
Actele administrative care trebuie incheiate in vederea delegarii unui salariat cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca pentru un salariat delegat de catre angajator la sediul societatii aflat in orasul C .... de la un punct de lucru din ... (vezi toată discuția)