Doresc sa actionez in judecata vecinii pentru servitutea de trecere,insa cum pot sa fac ca in aceasta judecata instanta sa aiba si o alta varianta in cazul respingeri servituti,adica sa-mi aprobe ca la intrarea in curtea comuna sa montez un stilp pentru a folasi aceasta curte numai cu piciorul,precizez ca aceasta curte comuna suntem 3 coproprietari cu 1/2,1/4,1/4.
Daca aveti deja o hotarare de ce nu v-ati dus la un executor sa o puneti in executare?! Probabil ca initial era cum trebuie iar acum fiecare a mai luat un pic. E exact ca in "Ion" de Rebreanu - au mai luat o brazda! Eu as discuta intai cu un avocat si apoi mi-as face intrarea cu forta - adica conform hotararii vechi le-as muta rondurile si as face calea de acces. Nu au decat sa va dea in judecata si sa constate ca ati respectat o hotarare deja existenta.
As dori daca un moderator de specialitate poate sa-mi raspunda la intrebarea de mai sus privind granituirea daca as avea o mica sansa de cistig.Va multumesc.
Themis, rondul e in proprietate exclusiva, iar prin curtea comuna omul deja are acces sa treaca... doar ca nu are cu masina pe care o detine in prezent.
Nu Stiu care e situatia si daca se impune ca o instanta sa dispuna ca omul sas-si bage masina in casa, poate sta probabil si in strada mare, la 14 metri de casa? Nu?
Bun, obtine ba 20 de cm in plus, ba 2 metri... nu inteleg nimic.
Si dupa ce obtine asta, poate rvea sa intre cu un tractor. :hm:
Masina mea sta la 30 de metri de casa, n-am cum s-o duc cu liftul la usa casei... Unde zice ca musai omul cu amsina ce-o are atunci, trebuiie sa intre in curte?
Daca vin vecinii in instanta si unul zice hais! si unul cea!, nu crezi ca se dispune o expertiza? Unul zice ca masina nu trece, altul ca da... eu spun ca are sanse mari.
Eu am spus ca in curtea comuna putem trece toti trei cu autoturismul,dar din curtea comuna fiecare intra la el in curtea sa cu autoturismul,insa eu nu pot intra intrucat este o casa intr-o parte a curtii comune iar in cealalalta este coltul gardului vecinului .Doamna avocat eu cred ca domnul Themis are putina dreptate,adica daca aceasta curte indiviza este folosita de unii cu autoturismul,iar ceilalti doar cu piciorul,atunci unde mai este egalitate.
Dreptul de trecere
iedulet
Am cumparat de la un cetatean un imobil , situat intr-o curte comuna.Ne-am inteles verbalcu privire la accesul auto in curte.Din intrarea in curte am cumparat ... (vezi toată discuția)