avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Sedinta informare mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Sedinta informare mediere

Buna dimineata ! Intrebarea mea este: in conditiile art.2 pct.1^3 din Lg 192/2006, cum se realizeaza sedinta de informare asupra avantajelor medierii ? Are avocatul, consilierul juridic etc. al partii reclamante , posibilitatea de a invita la sedinta de informare cealalta parte si cum ? Se poate face invitatia in conditii asemanatoare cu fosta invitatie la conciliere ?
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 11:11, 12 Martie 2014
Sedinta de informare trebuie tinuta in conformitate cu legea si cu ghidul emis de autoritatea in materie respectiv "Consiliul de mediere" chiar daca e facuta de un avocat sau consilier juridic. Asadar dupa ce se studiaza acest ghid si formularele corespunzatoare se poate intra in procedura. Avand in vedere ca procedura de informare presupune aflarea/dezvaluirea unor informatii concrete legate de litigiul respectiv (astfel incat sa se adapteze informatiile/avantajele la speta in cauza) consider ca avocatul resapectiv ar fi in conflict de interese daca va dori ulterior sa consilieze una din parti. Asadar daca vrea sa faca pe mediatorul trebuie sa ramana neutru pana la final in acea speta si sa cedeze catre un coleg reprezentarea acesteia.
Avocatii, juristii si celelalte persoane prev in respectuvul articol nu pot efectua procedura de mediere. Dupa decizia CSM-ului, documentele eliberate de aceste persoane sunt respinse de instanta.
Informarea nu este o procedura ci e prima etapa din procedura medierii. Procedura medierii este de competenta exclusiva a mediatorului.
Juristii pot informa partile de existenta procedurii de mediere si ii pot indruma sa apeleze la un mediator. Documentul intocmit de ei nu constituie dovada parcurgerii primei etape din procedura medierii, si anume informarea privind avantajele medierii.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic
asa este domnule Florin, am avut parti trimise de instante la procedura preliminara - de informare privind medierea, desi initial fusesera "informate"privind medierea de catre avocati. Deci instantele resping in genere cererile care nu au certificat de informare ori proces verbal de informare emis de un mediator autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a consulta un mediator NeamtuAurel NeamtuAurel Daca doresc sa actionez in judecata un vecin privind iesirea din indiviziune sau servitutea de trecere este obligatoriu consultarea unui mediator. (vezi toată discuția)
Procedura de mediere facuta de consilierul juridic Nicoleta02 Nicoleta02 Buna ziua, Doresc sa va intreb daca se poate transmite invitatia la mediere din partea consilierului juridic angajat al societatii care a formulat cererea? ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)