avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... lnternetul este considerat spatiu public
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

lnternetul este considerat spatiu public

Buna ziua

am citit ca la Targu Mures, Curtea de apel a statuat faptul ca o anumita retea de socializare ( foarte utilizata) este considerata ,, spatiu public" si nicidecum privat.

se poate considera in acest sens faptul ca internetul in sinea lui este tot un spatiu public?
ma refer in special la aspectele legate de lg 196/2003. daca o persoana profereaza pe un site cuvinte care prin esenta lor aduc atingere la pudoare, devin incidente reglementarile legii amintite?

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
laura-jurist, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 09:41, 17 Martie 2014
din punctul meu de vedere postarile facebook restrictionate prietenilor sunt spatiu public si poate fi savarsita o infractiune de calomnie avand in vedere art. 184 lit c ncp: constituie fapta savarsita in public daca este savarsita intr-un loc neaccesibil publicului insa cu intentia de a fi vazuta sau auzita si daca acest rezultat s-a produs fata de doua sau mai multe persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografie postata pe un site de socializare- plangere penala? CsabiAlexa CsabiAlexa Buna Ziua , ieri seara am facut un grup cu niste prieteni si prietene pe facebook , am povestit si unul dintre prieteni a postat o poza cu el in opostaze goale ... (vezi toată discuția)
Postarea de material video cu continut sexual pe site-uri de profil ContSters329725 ContSters329725 Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu o chestiunea. Am o amica (25 de ani) si care in anul 2013 a avut o relatie cu un baiat (26 ani) si baiatul a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pornografie infantila viablebride viablebride Buna ziua, imi poate explica un specialist aceasta sintagma: << În cazul infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, al celor ... (vezi toată discuția)