avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Varianta de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Varianta de mostenire

buna ziua.
mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am inca un frate. si tatal meu si fratele meu sunt de acord sa imi ramana mie casa. insa, daca dezbatem mostenirea ma costa 1700 lei si daca mai facem si contract de vanzare cumparare ma mai costa inca vreo 7000 lei cu tot cu impozitul la stat. intrebarea mea este daca exista o alta metoda prin care sa am siguranta ca dupa moartea tatalui meu casa va fi a mea fara sa platesc sumele astea exorbitante (ex: donatie, testament,etc). va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:47, 12 Martie 2014
Testament scris din partea tatalui sau donatie cata vreme acesta este inca in viata.
Donaţia vă costă mai puţin e adevărat, dar nu e nici gratuită, nici lipsită de o oarecare incertitudine (fratele va putea, după decesul tatălui, să ceară rezerva prevăzută de lege).

Testamentul este practic gratuit, dar...

1. Poate fi revocat oricînd pe timpul vieţii de către testator şi
2. Poate fi atacat de fratele dumneavoastră exact ca şi donaţia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre donatie rina68 rina68 Buna ziua, in urma cu un an, avand probleme cu banca, credit neachitat, am donat tatalui meu casa proprietate personala, mie rezervandu-mi drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti daca sotul care a primit mostenire de la ... munteancrina5 munteancrina5 Va rog sa-mi spuneti daca sotul care a primit mostenire de la parinti prin succesiune o casa o poate dona sau vinde fara acceptul sotiei in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)