avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere impozit pe salariu - angajat IT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere impozit pe salariu - angajat IT

Buna ziua,

In ce conditii un angajat poate beneficia de reducerea de impozit pe salariu ?
Un subinginer de colegiu in profilul electric, specializarea electronica poate beneficia de aceasta scutire de impozit ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 24 Decembrie 2014
Cei mai in masura sa va raspunda la aceasta intrebare sunt cei de la Ministerul Educatiei.

In opinia, colegiul absolvit de dvs intra in categoria celor mentionate in Ordinul nr. 1.479/2013 privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator.
Conform legii invatmantului Art. 150 Legea 1/2011 Ciclul I - Studii universitare de licenţă Organizarea studiilor universitare - sunt studiile universitare de licenţă care corespund unui număr cuprins între minimum 180 şi maximum 240 de credite de studii transferabile, conform ECTS/SECT, şi se finalizează prin nivelul 6 din EQF/CEC.
La colegiu presupun ca aveti 180de credite (3ani). Mai nou se cere si suplimentul de diploma pentru acordarea acestor scutiri de impozit.
Toate actele se depun la angajator iar acesta le tine in cazul unui control financiar de la ANAF. Daca angajatorul spune ca nu puteti beneficia de reducere puteti sa va interesati la ANAF pt ca ei sunt cei care stiu cel mai bine daca beneficiati sau nu de scutire. Daca va duceti la ANAF nu intrebati la ghiseul de plati, incercati sa vorbiti cu un consilier juridic, el se va uita pe suplimentul de diploma si diploma de licenta si va va spune exact daca beneficiati sau nu.
Colegiile universitare nu mai exista de ceva ani buni...din cate am citit pe net, nu stiu cate credite de studii transferabile avea (cred ca nici nu exista pe atunci "metoda" creditelor de studii)...
Ideea este ca aveti nevoie de supliment de diploma sau foaie matricola pt a beneficia de reducere. Daca nu aveti asa ceva trebuie sa va adresati la serviciul de diplome UPB.
Conform [ link extern ]
. Un student poate acumula într-un an de studiu mai multe puncte credit decât numărul minim, dacă urmează şi alte discipline. Punctele credit atribuite unei discipline se exprimă cu ajutorul unui număr întreg.”
Prin urmare un absolvent de colegiu (subinginer) care a absolvit 3 ani ar trebui sa aiba: 3 x 60 = 180 credite de studii transferabile, conform ECTS/SECT
Care sunt demersurile obtinerii suplimentului de diploma ?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit cf ordin 539/2013 jeni123 jeni123 Buna ziua, Am absolvit ASE-Facultatea de Contabilitate si Informatica de gestiune (CIG) in anul 2002, cu examen de licenta. Pe diploma de absolvire este ... (vezi toată discuția)
Incadrare pe cartea de munca andu12 andu12 buna ziua. am terminat o faculate de 4 ani de profil economic, dupa care am facut cursuri de conversie profesionala postuniversitare in informatica de 2 ... (vezi toată discuția)
Scutirea de la plata impozitului pe venit pentru programatori clau_d1a clau_d1a Am absolvit in acest an Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Universitatea \"Politehnica\" din Timisoara. In luna mai am inceput sa strang ... (vezi toată discuția)