avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nivel dobanda referinta bnr
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nivel dobanda referinta bnr

buna ziua

va rog tare mult sa-mi spuneti si mie care este nivelul dobanzii de referinta a BNR pentru imprumuturile in valuta valabil pentru anul 2014.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 19:24, 13 Martie 2014
Pt. imprumuturi in valuta, potrivit ART. 23 Cheltuieli cu dobânzile şi diferenţe de curs valutar, din C fiscal, nu va raportati la rata dobânzii de referinţă BNR:

(5) În cazul împrumuturilor obţinute de la alte entităţi, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4), dobânzile deductibile sunt limitate la:

a) nivelul ratei dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României, corespunzătoare ultimei luni din trimestru, pentru împrumuturile în lei; şi

b) nivelul ratei dobânzii anuale de 9%, pentru împrumuturile în valută. Acest nivel al ratei dobânzii se aplică la determinarea profitului impozabil aferent anului fiscal 2004. Nivelul ratei dobânzii pentru împrumuturile în valută se actualizează prin hotărâre a Guvernului.


Norme:

70^1. Pentru determinarea profitului impozabil începând cu anul fiscal 2010, nivelul ratei dobânzii pentru împrumuturile în valută este de 6%.Circulara BNR nr. 7/2014:

Începând cu data de 5 februarie 2014, nivelul ratei dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României este de 3,50% pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda de referinta a bnr pt valuta 2008 ContSters57265 ContSters57265 Am nevoie de dobanda de referinta a BNR pentru un contract in Euro, obtinut de la o societate afiliata din UE, si contractul a se incadra cf art 23, alin 5 si ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate ch dobanzi si dif de curs valutar emanuela73 emanuela73 Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui leasing am deductibilitate limitata a ch cu dobazile la 7% fiind in euro si daca trebuie sa tin cont de gradul de ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul dobanda legala! zdnicol zdnicol Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu modul de calcul al dobanzii legale. Va multumesc! (vezi toată discuția)