avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire inregistrare sedinte de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire inregistrare sedinte de judecata

Buna ziua,

Avand in vedere urmatoare:

Legea 304/2004
Art. 12
ªedinţele de judecată sunt publice, în afară de cazurile prevăzute de lege. Pronunţarea hotărârilor se face în şedinţă publică, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege.

Art. 13
(1) ªedinţele de judecată se înregistrează prin mijloace tehnice video sau audio ori se consemnează prin stenografiere. Înregistrările sau stenogramele se transcriu de îndată.
(2) Grefierul sau specialistul în stenografie consemnează toate afirmaţiile, întrebările şi susţinerile celor prezenţi, inclusiv ale preşedintelui completului de judecată.
(3) La cerere, părţile pot primi o copie a transcrierii înregistrărilor, stenogramelor sau notelor grefierului.

Termenul prevăzut la art. III din titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 653 din 22 iulie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, de la care se aplică dispoziţiile art. 13 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la înregistrarea şedinţelor de judecată, se prorogă până la data de 1 iulie 2013.


Cele de mai sus se aplica din data de 1 iulie 2013 pentru toate procesele, si cele inregistrate inainte de acea data, fiind inregistrate numai sedintele ulterioare acestei date, sau se inregistreaza numai procesele care au inceput dupa acea data?
Eu nu gasesc nici o referire, prin urmare inteleg ca se inregistreza toate sedintele de dupa data de 1 iulie 2013, indiferent ca e sedinta unui proces inceput inainte de acea data, sau sedinta unui proces inceput dupa acea data.
Dumneavoastra ce parere aveti?
De aiurita ce sunt, am uitat sa mai scriu ceva, iar acum nu mai pot da edit.

Procesul a fost sub vechile coduri civile.
A existat recurs la Curtea de Apel.
Am cerut inregistrarile stenogramelor, si la tribunal, si la Curtea de Apel.
Curtea de Apel mi-a inmanat, in plic, cu stampila si antet, doar stenogramele sedintelor de judecata, fara sedinta de pronuntare, spunand ca "Conform Legii 304/2004 art. 13, se inregistreaza numai sedintele de judecata".
Tribunalul a facut o copie xerox dupa cererea mea, cineva a scris de mana "Se respinge deoarece dosarul a fost inregistrat sub vechiul cod civil", iar grefiera mi-a inmanat acea copie xerox.
Deci cine a procedat corect, Curtea de Apel sau Tribunalul?
Ce pot sa fac, avand in vedere ca in timpul sedintelor de la tribunal s-au intamplat chestii ptr care judecatorul ar fi trebuit sa anunte parchetul, iar acum nu vrea sa-mi inmaneze inregistrarile ca sa nu existe probe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea audio a sedintelelor in salile de judecata dumibog dumibog De la 1 ianuarie 2012 ar trebuii sa intre in vigoare inregistrarea audio a sedintelelor in salile de judecata. Stiti cumva daca vor s-o proroge din nou ca de ... (vezi toată discuția)
Caietul grefierului - este public??? MIXAM MIXAM Va supun atentiei urmatoarea problema : 1. Intr-un dosar de la tribunal am solicitat sa consult si sa fac copie dupa caietul grefierului pentru o anumita ... (vezi toată discuția)
..stenografierea dezbaterii ..!! tutu12 tutu12 ..Pentru a responsabiliza si a atrage atentia unor erori evidente de care sa se tina cont la urmatoarele cai de atac , [b]conform art.149. C p civila poate ... (vezi toată discuția)