avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... 2 credite la aceeasi banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

2 credite la aceeasi banca

Buna ziua. La aceeasi banca am 2 credite. Primul este un credit ipotecar, al doilea este de nevoi personale. In curand am devenit somer. Prioritar este creditul ipotecar, pe care il achit fara intarziere, insa cel de nevoi personale, la moment, nu-l pot plati. A fost un caz, intr-o luna, cand am schimbat RON in EUR, prin internet banking, pentru plata ratei creditului ipotecar, si banca, la data scadenta, mi-a facut schimbul valutar din EUR in RON si mi-a incasat rata pentru creditul de nevoi personale. Acum fac altfel. Astept sa treaca ziua scandentei la ambele credite, si ma duc sa platesc la ghiseu. Poate in acest caz, banca sa decida si sa ma oblige sa achit un oarecare credit, cand eu vin in fata casieriei bancii, dau EUR si indic pentru ce credit este suma depusa? Este in drept sa mi se ia suma in EUR si sa fie achitat creditul de nevoi personale, dupa bunul lor plac? Multumesc pentru consultanta!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:50, 14 Martie 2014
Nu e cazul sa asteptati sa treaca ziua scadentei, cred ca puteti merge la ghseu cand doriti.
Aveti insa o mare problema.. nu conteaza ce credit preferati dvs sa platiti, importante sunt ambele.
Daca nu il platiti pe cel de nevoi personale si se ajunge la executare silita, va poate fi vanduta casa chiar daca e pusa garantie pt alt credit. Banii incasati se vor duce la banca pt creditul cu ipoteca si veti ramane dator pt ambele credite.
Incercati sa reesalonati creditul de nevoi sau gasiti alte solutii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni madi33 madi33 In anul 2007 prietenul meu a luat un credit de nevoi personale (fara girant) in valoare de 20000 franci.Credit acordat in franci dar la ghiseu cand a fost sa ... (vezi toată discuția)
Restanta la banca ravia lisandra ravia lisandra Buna ziua ,ma numesc Ravia .Acum 2 ani sotul meu a facut un credit de nevoi personale la o banca luand suma de 10 000 eur ,iar rata lunara fiind de 600 ron ... (vezi toată discuția)