avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperarea prin instanta a cotizatiilor fixe datorate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperarea prin instanta a cotizatiilor fixe datorate de un membru al unei asociatii profesionale

O societate membra a Camerei Consultantilor Fiscali, nu a desfasurat de la inscrierea in Camera activitati de consultanta fiscala, iar din 2009 nu a mai achitat nici cotizatia fixa anuala catre Camera. Ce masuri(disciplinare, penale, etc.)are dreptul sa ia Camera , conforme cu legislatia, regulamentul si normele ei de infiintare si functionare, pentru a incasa cotizatia pentru perioada 2009-2014, si ce risca societatea refuzand sa achite respectiva cotizatie.
Cel mai recent răspuns: otilot , utilizator 11:17, 16 Martie 2014
Ce relatie contractuala parafata oficial are Camera Consultantilor Fiscali cu FIRMA AFILIATA la aceasta ?
Consultati un avocat specializat si identificati solutiile legat de ceea ce va doriti sa faceti pe viitor legat de raporturile dintre cele doua.
Succes !
Multumesc pentru sfat!
Aduc o completare ,anume: o societate devine membru al Camerei Consult.fiscali(CCFiscali) la cerere, daca
-are ca obiect de activitate codul CAEN 6920 (activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fisacal)
-asociatul majoritar=administratorul, a promovat examenul de consultant fiscal
-achita la inscriere o taxa stabilita de Camera
Odata aprobata cererea, societatea este inscrisa in Registrul consultantilor fiscali,avand dreptul sa desfasoare activitati de consultanta doar cat timp ramane membru activ al Camerei si evident respectand regulamentul, hotararile si normele stabilite de organele de conducere ale CCFiscali.
CCFiscali este o asociatie profesionala care a fost infiintata si functioneaza in baza OG 71/2001privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata prin Legea 198/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet individual expert contabil GABRIELA30 GABRIELA30 Buna, Sunt expert contabil dar am fost angajata doar la o singura societate. Care sunt pasii pentru a constitui un cabinet individual de expertiza? ... (vezi toată discuția)
Pfa livia.mazare livia.mazare buna ziua. un consilier fiscal isi poate infiinta un pfa? in ce conditii si daca poate angaja de ex: contabil, expert contabil, etc. va multumesc (vezi toată discuția)
Certificare decl 101 de catre consultant fiscal lylyan lylyan Buna ziua Am inteles bine ca toate decl 101aferente anului 2009( indiferent ca este contribuabil mic) trebuie certificate de catre un consultant ... (vezi toată discuția)