avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... $15,000 pe luna - Venit nedeclarat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

$15,000 pe luna - Venit nedeclarat

Buna seara tuturor! Imi place sa fiu direct, deci o sa scriu totul mai pe scurt.
De ceva timp ma ocup de internet marketing (nu, nu e nimic ilegal, nu e frauda, hackereala, etc. e ceva ce exista de mult timp si e cat se poate de legal), mai exact un website CPA (de affiliati, refferali si publisheri). Partenerul meu din USA este fondatorul site-ului, insa eu ma ocup de el in mare parte (el se ocupa doar de partea tehnica, ce include programare) iar eu sunt platit saptamanal in jur de $3000 in functie de activitatea userilor nostrii + activitatea mea ce consta in rezolvarea ticketelor, aprobarea aplicatiilor de inscriere, detectarea si banarea userilor care fac frauda, suport tehnic, plati, etc. Ma rog, nu o sa intru in prea multe detalii.
Deci fac in jur de $12-15,000 pe luna iar banii imi intra pe un card de la Payoneer, o companie americana (cardul mi-a fost trimis din USA). Pot sa scot banii de la orice ATM din tara. Partea interesanta este ca nu platesc nicio taxa la stat. In primul rand nu stiu cum as putea sa-mi declar venitul din moment ce acesta nu este stabil deloc, in al doilea rand banii nu imi intra in nicio banca romaneasca, in al treilea rand partenerul meu plateste deja taxele in USA, iar eu practic sunt angajatul lui doar ca nu am carte de munca (nici nu trebuie pentru asa ceva.. imaginati-va ca el e un vecin care imi da 10 lei sa ii spal masina).
Acum va rog, imi puteti da mai multe sfaturi in legatura cu ce as putea sa fac? Voi fi bucuros sa va ofer mai multe informatii daca aveti nevoie. Mentionez ca site-ul este inregistrat pe numele lui ca si companie LLC, cu acte in regula.
O seara frumoasa si toate cele bune va doresc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
Heisenberg, utilizator
Cel mai recent răspuns: DILIGENT MANAGEMENT SRL , Furnizor servicii la ONRC 13:26, 24 Ianuarie 2016
sunt si eu curios ce raspunsuri o sa primiti. dupa parerea mea la orice venit se plateste impozit. poate plateste darile dvs colaboratorul din usa?cred ca puteti da o declaratie la adm.fiscala cu venitul aprox realizat,si anul urmator se regularizeaza. acum fie vorba, daca nici la venitul asta nu platiti impozit,ce sa mai zicem de cei ce realizeaza profit mai mic....succes
Multumesc pt raspuns. Stiu in mod cert ca partenerul meu, care este si detinatorul site-ului plateste taxe in USA pt site insa nu cred ca sunt valabile si pentru utilizatori sau pentru mine. Este un subiect foarte delicat si sunt destul de confuz.
As vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru a intra in legalitate si a dormi linistit noaptea :)
Inca astept un raspuns, daca se poate :)
Multumesc.
Imi cer scuze de triple post, dar chiar am nevoie de un raspuns de la o persoana calificata.
[ link extern ]
Trebuie completata si depusa declaratia 201.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe platite din afacere offshore Trebuie sa platesc taxe statului, daca eu am o afacere deschisa intr-un paradis fiscal? Am un card de debit pe care nu este nici un nume si cu care iau banii ... (vezi toată discuția)
Folosirea fara de drept a datelor stormzor stormzor Buna ziua problema ar fi in felul urmator cu un an urma am folosit datele de card ale unei persoane gasite pe internet pe un site de download, si am cumparat ... (vezi toată discuția)
Impozit salariu obtinut din strainatate void void Am infiintat de curand o companie in statele unite, impreuna cu un partener american. Aceasta companie urmeaza sa imi plateasca un salariu. Trebuie sa merg sa ... (vezi toată discuția)