avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare cheltuieli nedeductibile la care s-au ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare cheltuieli nedeductibile la care s-au dedus TVA

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema si nu stiu cum sa procedez corect: am inregistrat in cursul anului 2013 doua facturi ce contineau cheltuieli nedeductibile dar dintr-o eroare de soft ( sa-i spunem asa dar mai degraba din neatentie) notele contabile au generat si Tva, pe care ulterior l-am dedus dar in declaratia de impozit pe profit am trecut valoarea respectiva pe cheltuiala nedeductibila. Precizez ca am depus 300 la decembrie 2013 dar nu si 101. Credeti ca este in regula daca deschid luna decembrie si fac urmatoarele note:
623.nedeductibil – 4428( intrucat factura nu a fost achitata) cu valoare tva-ului inregistrat si 623.nedeductibil – 4426?
Aceste valori le voi trece pe cheltuiala nedeductibila in declaratia 101 iar in decontul de TVA aferent perioadei ian-martie ( intrucat firma este platitoare de TVA trimestrial) sa fac notele:
4428.TP-4427 si 4426-4427 iar valoarea TVA-ului sa il trec pe randul 16, la regularizari?
Cel mai recent răspuns: carmen-pana , utilizator 10:45, 17 Martie 2014
din moment ce nu l-ai dedus inca este ok cum ai scris.
Am doua cazuri: o factura achitata si una neachitata; in cazul asta la factura neachitata sa inregistrez doar corectiile contabile si sa nu mai modific decontul dar ce fac cu factura la care s-a platit si dedus TVA-ul, pot trece TVA-ul pe regularizare?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot avea protocol 12 000? analici analici Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine 1)pot avea protocol in valoare de 12000 daca firma are profit 350 000? 2) contabila face la facturile de protocol ... (vezi toată discuția)
D394 si 300 Kolea41 Kolea41 Va rog un raspuns : se cumpara niste bunuri ce nu sunt necesare domeniului de activitate ( ex. o camera de filmat video ,la activitate agricola ) Automat ,in ... (vezi toată discuția)
Autofactura pt cheltuielile de protocol Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cu ce data emit autofactura pt. depasirea chelt de protocol aferente lui 2010, care este nota contabila si in ce jurnal o ... (vezi toată discuția)