avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratii

am incheiat un antecontract de vanzare cu o persoana care sa obligat in fata notarului printre altele ca nu va ipoteca bunul imobil invocand 292 cod penal. dupa cateva luni a luat un credit si a ipotecat bunul. in prezent nu mai poate vinde imobilul cum s-a obligat in antecontract acesta fiind ipotecat in fav bancii.
care e procedura pt a ma adresa organelor penale?

antecontractul, respectiv promisiunea bilat de vanz-cump a imobil, nu tb declarata la banca si respectiv la oficiul de cadastru? este posibil sa fi declart in fals si la cadastru?

in acest moment imi pot nota antecontact/ promisiunea de vanz la cadastru?


Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
cristiana11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:23, 26 Aprilie 2009
Nu inteleg unde este infractiunea. era o promisiune de vanzare care nu s-a mai concretizat in incheierea actului autentic. Eu nu vad nici un fals. La data incheierii antecontractului nu era ipotecat imobilul. Daca faceti plangere penala , cu siguranta se va da NUP(neinceperea urmaririi penale) - fapta nu exista.
Ceea ce puteti face este sa va adresati instantei civile si sa solicitati fie rezolutiunea antecontractului cu plata daunelor interese mentionate in cuprinsul sau, fie sa pronunte o hotarare care tine loc de act de vanzare -cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta firma insoventa/ faliment cristiana11 cristiana11 am incheiat un antecontract de vanz-cump in ianuarie pt o casa cu un srl, proprietar al terenului si imobilului. contractul tb incheiat in 18 febr dar ... (vezi toată discuția)
Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)