avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare masina

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea problema. am fost plecati din oras si cand ne-am intors aseara nu am mai gasit masina in fata blocului. Am sunat la politie si am aflat ca a fost ridicata pentru ca avea pus pe ea pret pentru vanzare. Mentionez ca masina era parcata in fata blocului, pe trotuar, dar fara sa incurce accesul pietonal (mai ramaneau 2 m, circulabili). Am aflat ca de fapt a fost rificata pentru ca avea afis pe ea cu pretul de vanzare (nu scria explicit de vanzare, dar intr-adevar avea pret) si ca exista o Hotarare a Consiliului Local Constanta HCLM 184/2013 prin care nu ai voie sa expui masina la vanzare decat in spatii special amenajate. Am fost aseara si am platit taxa (700 lei) si am ridicat masina, in prezenta politiei care a facut proecs verbal de constatare si sanctionare, avand de platit suma de 200 lei in 48 ore sau 400 daca depasim termenul. Intrebarea mea este daca actiunea este legala, avand in vedere ca masina era in fata blocului si nu dusa intr-un loc anume, unde sa zicem ca ar fi avut sanse mari sa atraga clienti si nici nu stiam de existenta acestei hotarari a consiliului local. In al doilea rand am constata ca in procesul verbal incheiat de politie este o greseala. Scrie: Fapta savarsita este prevazuta de art 9. pct 42 din HCLM 184/2013 si sanctionata de art 10 al 2 si de fapt este art 10 al 1. amenda data este conform prevederilor art 10 al 1. Stiam ca daca este o greseala in redactarea procesului verbal se poate face contestatie si se ajunge la anularea acestuia. In cazul in care se anuleaza procesul verbal, primesc inapoi banii pentru amenda? Sper ca am explicat corect situatia si va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Tanior Alim , Consilier juridic 11:54, 13 Iulie 2014
Va rog sa imi spuneti unde ar trebui sa postez pentru a primi un raspuns! Multumesc!
In cazul in care un autoturism a fost ridicat conform Hclm 184/2013 solicitati emitwrea procesului verbal de contraventie de la politia locala. In cuprinsul acestuia va fi inserat un mod obligatoriu masura complementara a ridicarii autoturismului si implicit contestati procesul verbal la judecatoria de domiciliu. Contestatia depusa suspenda masura ridicarii pana la solutionare si implicit solicitati returnarea autoturismului. ATENTIE: nu achitati taxa de 600 lei inainte de intrarea in posesie a procesului verbal desii cutuma la ghiseul firmei este de a achita mai intai taxa si ulterior emiterea procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva ridicaii autoturismului cristel padurean cristel padurean Autovehicul parcat regulamentar, ridicat de catre Birou de ridicari auto. Am ridicat autoturismul din locul de depozitare la aprox. 30 minute dupa ce a fost ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de politie ContSters87904 ContSters87904 Buna ziua tuturor Tocmai mi s-a comis o nedreptate si sigur ca nu sunt singura, in care mi s-a ridicat masina, desi nu incurcam circulatia, nici pietonii ... (vezi toată discuția)