avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... actiune in instanta impotriva ridicaii autoturismului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

actiune in instanta impotriva ridicaii autoturismului

Autovehicul parcat regulamentar, ridicat de catre Birou de ridicari auto. Am ridicat autoturismul din locul de depozitare la aprox. 30 minute dupa ce a fost luat. Am achitat suma de 500 lei (150 lei taxa de ridicare, 150 lei taxa de transport si 200 lei taxa de depozitare), pentru care am primit un bon fiscal si un proces verbal de restituire. Am fost anuntat ca s-a actionat in baza unei hotarari de consiliu local. Nu mi-a fost prezentat un proces verbal de constatare a contraventiei sau de ridicare a autoturismului. Nu mi s-a comunicat motivul ridicarii autoturismului si nici daca a fost de fata un agent al politiei rutiere. Ce pot face pentru a-mi recupera banii si pentru a actiona impotriva acestui abuz? Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: cristel padurean , utilizator 12:52, 4 Ianuarie 2013
In caz ca nu exista un proces-verbal al politiei , masura complementara a ridicarii este ilegala.
În această situaţie, cărei instanţe ar trebui să mă adresez? Este în ordine să adresez o plîngere la Judecătoria Mediaş (unde locuiesc) împotriva Biroului de ridicări auto Sibiu (unde a avut loc litigiul)? Menţionez că pîna în momentul de faţă nu mi-a fost înmînată o copie a Procesului Verbal de constatare a contravenţiei, PV pe care să îl contest. Autovehiculul a fost ridicat duminică, 30.12.2012, astăzi este 03.01.2013. Din relatările unor persoane care erau de faţă în momentul ridicării, nu a fost de faţă vreun agent al ploiţiei rutiere.Dacă era întocmit un PV cu ocazia ridicării autoturismului, nu era normal să-mi fie înmînat cu ocazia restituirii? Care este termenul în care ar trebui să primesc o copie a Procesului Verbal şi care este termenul legal în care pot depune o plîngere la o instanţă judecătorească? Vă mulţumesc.
Corect este ca actele sa fie studiate inatea unui raspuns.Se pare ca va fi competenta instanta de contencios a tribunalului unde s-a produs ridicarea autoturismului.
Singurele acte care mi-au fost înmînate pînă în momentul de faţă sunt:
- bonul fiscal de plată a sumei de 500 lei
- procesul verbal de restituire
Ambele datează din data de 30.12.2012, data la care mi-a fost ridicat autoturismul şi restituit după plata taxei de ridicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. cum recuperez amenda platita si cum recuperez taxa de ridicare auto? 2680512521612 2680512521612 Mi-a fost admisa in instanta plangerea contraventionala impotriva PV de constatare a autoturismului parcat neregulamentar si ridicat de firma de ridicari auto, ... (vezi toată discuția)
Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)
Ridicare masini parcate neregulamentar mac23 mac23 Buna ziua, a trecut cam mult timp de la ultima postare, dar cum problemele apar cand nici nu te astepti iata ca supun atentiei dvs. o problema legata de ... (vezi toată discuția)