Cand a fost livrat cainele vi s-a pus la dispozitie carnet de sanatate ?
Pentru inceput sesizati oficial ANPC
In afara de sesizarea ANPC-ului puteti face si plangere penala pentru infractiunea de inselaciune. Fireste ca se pot apara sustinand ca multe rase de caini, datorita multiplelor selectii facute pentru a se obtine o anumita rasa canina, au suferit mutatii ori defecte congenitale, si acest fapt trebuia cunoscut de potentialul cumparator, dar merita incercata plangerea penala. Probabil ca ANPC-ul va aplica o amenda, iar societatea respectiva se va oferi sa va inlocuiasca catelsa cu alta. Avand in vedere ca sunteti deja atasata de catelusa, cu siguranta ca varianta aceasta nu o veti lua in calcul, intrucat odata inapoiata canisei respective, cu siguranta catelusa va fi eutanasiata pentru ca ei sa nu aiba costuri cu ingrijirea si vindecarea ei.
In alta ordine de idei as vrea sa va incurajez in privinta diagonisticelor, pentru ca ingrijita corect, catelusa poate deveni un minunat companion.
Referitor la anomalia de conformatie (brevignatismul), daca este vorba de o forma usoara, se poate folosi un aparat dentar (depinde si daca este vorba de mandibula ori maxila). Ar fi bine daca ati merge cu ea la un cabinet stomatologic veterinar.
La cateii de talie mica apare frecvent aceasta problema congenitala a luxatiei mediale de patela. Trebuie sa o monitorizati ca sa nu ia in greutate foarte mult, sa nu mearga pe suprafete alunecoase si sa nu sara pe locuri inalte, pentru a nu se rupe capsula articulara. Daca medicul consultat, considera ca se pot aplica fese compresive ar fi indicat sa acceptati procedura, intrucat la gradul 1 de diagnostic se poate stopa avansarea bolii.
Da, am primit-o cu carnet de sănătate (primul vaccin si o deparazitare interna), pasaport si microcip.
Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru răspuns si pentru sfaturile legate de bolile cățelușei.
Mandibula este cu 12 mm mai scurta decât maxila diferența este prea mare si nu se mai poate face nimic :(.
Luxatia de patela este deja de gradul 2 " singura soluție este operația" care se poate face dupa vârsta de 10 luni. :(
Astea sunt răspunsurile pe care le-am primit pana acum deși am fost cu ea in Ungaria pentru o a doua părere.
Știu ca nu trebuie sa ia in greutate, nu ii dam decât mancare pentru catei (Hill's) si nu a depășit niciodată portia zilnică bă chiar mănâncă mai puțin.
Cat despre posibilitatea de a o schimba cu un alt catel nici nu intra in discuție aceasta varianta.
Va multumesc încă o data pentru răspuns.
Cu respect,
:offtopic:
Ma bucur ca ati ales sa ramaneti alaturi de sufletul nevinovat pentru a il ingrijii.
In privinta maxilei, eu totusi va recomand sa consultati si alti medici stomatologi, pentru ca din punctul meu de vedere, cred ca totusi un aparat dentar ar putea rezolva partial problema.
Catelusa este in crestere pana la 1 an si jumatate si aparatul poate diminua diferenta.
Acum 2 luni am trecut printr-o situatie foarte grea, intrucat nici-un medic nu voia sa imi opereze catelusa de 15 ani, cu diagnosticul de piometru, avand in vedere ca avea la activ un atac cerebral si pentru ca deja depasise cu 3 ani standardul de viata pentru rasa respectiva. Nu am dezarmat si am continuat sa caut si sa sper, pana am gasit o echipa minunata care a salvat-o.
In privinta reparatiei pentru inselaciune, va doresc succes cu ANPC-ul si plangerea penala.
Paste Fericit si multa sanatate micului companion.