avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA

Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la norma?
Cum trebuie sa fac ca sa nu mai platesc si la pensii,fiind incepator nu stiu cum ma voi descurca.:(
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:13, 23 Martie 2014
Multumesc
Pentru PFA in sistem real trebuie chitantier si stampila?
Daca cumpar ceva scule sau chiar o masina (auto) ma ajuta cu ceva, ma refer la impozite? Multumesc
Facturier, chitantier, stampila. In functie de ce veti presta efectiv si de cum veti presta, trebuie vazut sa nu va trebuiasca si casa de marcat in loc de chitanta. Toate astea va trebuie chiar daca optati si pentru impozitarea pe norma de venit.
Daca optati pentru impozitarea pe real puteti achizitiona, dupa infiintare, scule si alte aparate necesare activitatii si le puteti deduce fiscal integral.
Pentru auto achizitionata pe persoana fizica si apoi folosita si pentru activitatea pfa pe baza de contract de comodat, se pot deduce fiscal cheltuieli cu combustibilul, intretinerea si reparatiile, in proportie de 50%.
Cititi si art. 48 din codul fiscal si cu normele de aplicare in care sunt detaliate toate cheltuielile deductibile total sau limitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa Giani41 Giani41 Buna seara...doresc sa deschid pfa...comert ...(sincer cu noul sistem fiscal nu cred ca merita dar......) sunt multe intrebari la care nu am raspuns...una ar ... (vezi toată discuția)
Pfa la inceput de drum - ce trebuie stiut? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru un PFA - cu un CUI tocmai scos din cutoarele Registrului Comertului, ce pasi ulteriori trebuie parcursi? Intrebarea vizeaza ... (vezi toată discuția)