avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajatii unui SRL pot fi asimilati functionarilor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajatii unui SRL pot fi asimilati functionarilor publici?

angajatii unui srl care presteaza activitati pentru public si apartin de consiliul local pot fi asimilati functionarilor publici ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 20 Martie 2014
Nu. Funcționarul public desfășoară activități care implică exercitarea prerogativelor de putere publică. ”Prestarea de activități pentru public” nu are legătură cu prerogativele de putere publică.
1. Art.175 C.pen
(1) - Funcționar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remunerație:
a. exercită atribuții și responsabilități, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătorești;
b. exercită o funcție de demnitate publică sau o funcție publică de orice natură;
c. exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuții legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.
..

2. Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
Art. 2

(1) Funcţia publică reprezintă ansamblul atribuţiilor şi responsabilităţilor, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor de putere publică de către administraţia publică centrală, administraţia publică locală şi autorităţile administrative autonome.
(2) Funcţionarul public este persoana numită, în condiţiile legii, într-o funcţie publică. Persoana care a fost eliberată din funcţia publică şi se află în corpul de rezervă al funcţionarilor publici îşi păstrează calitatea de funcţionar public.

Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine sunt functionarii publici? danaa1 danaa1 Art. 297 din cod penal spune despre Abuzul în serviciu, la alin.1 specifica ca: Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de ... (vezi toată discuția)
Functionar public? gilisor gilisor Un director general al unei societati comerciale tip S.A. este considerat ca fiind functionar public? (vezi toată discuția)
Expertul judiciar este funcționar public în sensul prevederilor codului penal ? POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Ministerul Public a dat publicității miercuri, 17 septembrie 2014, concluziile formulate de procuror în cauza nr. 22/1/2014/HP/P a ICCJ având ca obiect ... (vezi toată discuția)